Головне

Прем'єр-ліга. 29-й тур. Олімпік - Динамо 2:1. Свято не вдалося

13.05.2017 19:56 6340 0
Прем'єр-ліга. 29-й тур. Олімпік - Динамо 2:1. Свято не вдалося

У суботу, 13-го травня, київське Динамо святкує своє 90-річчя. Саме на цю дату припав матч 29-го туру між столичним клубом, який номінально на виїзді грав проти донецького Олімпіка. Матч проходив на стадіоні ім. Валерія Лобановського, який раніше був домашньою ареною киян. Наразі свої домашні матчі на цьому стадіоні грає саме Олімпік.

Обидві команди підходили до матчу у різних психологічних станах. Якщо Динамо вже нікуди з 2-го місця не подінеться і для них принциповим залишився лише фінал Кубка України проти Шахтаря, то для Олімпіка боротьба за єврокубки лише у самому розгарі. Також Олімпік жодного разу не перемагав киян в очному матчі, що також дещо мотивувало підопічних Санжара. Щодо складів, то тут дещо здивував Сергій Ребров, який у старті випустив Микиту Бурду, Зураба Очігаву та Романа Яремчука, залишивши на лавці запасних Андрія Ярмоленка. Олімпік же до матчу підійшов у своєму оптимальному складі, а Санжар не став робити капітальні перестановки.

Матч почався з хвилини мовчання у пам'ять про Валерія Лобановського, якого немає з нами вже 15 років. Вже після стартового свистка стало зрозуміло, що Олімпік налаштований по-бойовому. Команди на старті обмінялися кількома атаками, де гостріше діяли саме номінальні господарі. А на 8-й хвилині це дало свої дивіденди і Сергійчук вивів донецький клуб вперед. Нападник після помилки оборони киян у центрі карного випередив захисників та відправив м'яч у кут воріт Рудька.

Що цікаво, і після голу донецький клуб продовжував атакувати, створюючи моменти біля воріт Рудька. Дуже активним був саме Сергійчук, який хотів зробити дубль. Гостро діяв попереду і Моха, який дальніми пострілами загрожував воротам Рудька. А от у Динамо доволі довго попереду нічого не виходило, було багато браку та не вистачало завершального удару.

Світлина ФК Динамо Київ

За таку "паузу" на 21-й хвилині кияни створили цілих два гольових моменти. Спочатку Олімпік врятувала стійка після удару Циганкова, а трохи згодом Яремчук не зміг в очній дуелі обіграти Махарадзе, пробивши низом поруч зі стійкою. За 15 хвилин до завершення першого тайму Динамо повністю заволоділо ініціативою, а Олімпік таки відійшов в оборону. Так, на 36-й хвилині Циганкова "підтримав" Яремчука, який після навісу від Рибалки також поцілив у каркас воріт Махарадзе. Кияни додали під перерву, але забити у 1-му таймі так і не змогли.

У другому таймі підопічні Реброва продовжили штурмувати ворота суперника. А вже на старті тайму вийшов Андрій Ярмоленко. Так, на 47-й хвилині Циганков після пасу Ярмоленка пробив повз ворота з вбивчої позиції. Далі були спроби від того ж Яремчука та Ярмоленка, однак і їх постріли оминали отвір воріт донецького клубу. Андрій так взагалі хотів забити у стилі Хабі Алонсо, але його удар з центра поля пішов повз ворота.

Світлина ФК Динамо Київ

У свою чергу Олімпіку вистачило лише однієї нагоди, щоб забити вдруге. Тут знову привіт обороні киян, особливо нарубав Бурда, який викотив невдалий пас на Рудька, м'яч перехопив Поступаленко, який зміг втриматися у боротьбі з Пантичем на ногах і таки запустити шкіряного повз голкіпера Динамо у сітку воріт. Після 2-го голу Ребров вирішив зробили ще дві заміни, випустивши Шепєлєва та Бєсєдіна.

Саме Шепелєв став автором результативної передачі на Бурду, який лише на 90+4-й хвилині зміг скоротити відставання. Але часу вже не залишилося, тому відразу після взяття воріт пролунав фінальний свисток, який сповістив про першу перемогу Олімпіка над Динамо за всю істрію очних зустрічей на офіційному рівні. Ось так кияни відсвяткували своє 90-річчя та віддали шану Валерію Лобановському..У свою чергу донецький Олімпік після цієї перемоги продовжує гонку за "бронзу" УПЛ.

Коментарі ()