Головне

Сенсація у Києві, скандал у Запоріжжі. Підсумки 29-го туру УПЛ

16.05.2017 16:10 3205 0
Сенсація у Києві, скандал у Запоріжжі. Підсумки 29-го туру УПЛ

У черговому, дев’ятому після зимової перерви, турі вищої ліги українського футболу в шести матчах було забито 15 голів. Шанувальники гри №1 стали свідками п’яти перемог різних клубів. В 29-му ігровому колі було зафіксовано лише один нічийний результат.

Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між донецьким Олімпіком та київським Динамо. Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу.

Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За підсумками 29-го ігрового кола луцька Волинь попрощалась з елітним дивізіоном України щонайменше на рік. Прикро, що "завдяки" своїм керівникам "хрестоносці" вилетіли з УПЛ, по суті, не у спортивній боротьбі. Лучани покинули лігу кращих, ще встигнувши вийти на матч із Сталлю з міста Кам’янське. Причиною тому адміністративні санкції проти клубу. Незадовго до матчу зі "сталеварами" з Волині, згідно постанови ФІФА, офіційно зняли шість очок. Це автоматично призвело до вильоту в Першу лігу, адже десята позиція стала недосяжною, навіть якби цей клуб виграв усі свої матчі.

Матч туру

Протистояння донецького Олімпіка та київського Динамо вдалося. Команда Романа Санжара несподівано здобула першу перемогу над столичним клубом у своїй історії. Варто зазначити, що на цю гру тренер киян Сергій Ребров випустив, щонайменше, наполовину резервний склад – вочевидь, таким чином штаб "біло-синіх" намагався зберегти сили гравців на фінал Кубка України. Вийшло, м’яко кажучи, не дуже… Ступінь дошкульності поразки ДК визначається не так самим фактом невдачі, як тим, що Динамо програло в день свого 90-річчя та в роковини смерті Валерія Васильовича Лобановського…

 

Команда туру

Для львівських Карпат 14-те травня може стати справжнім "днем перемоги". Команда білоруського наставника Олега Дулуба здобула вагому звитягу. "Леви" переграли Дніпро на полі суперника у "горловому" матчі й, таким чином, збільшили відрив від "синьо-біло-блакитних" вже на п’ять пунктів. Цей успіх у справі боротьби за право залишитися в вищій лізі чемпіонату України може стати вирішальним. Обом командам залишилося зіграти по три поєдинки, й тепер колективу Дмитра Михайленка треба сподіватися на те, що Львів програє принаймні у двох своїх матчах. Порівняємо календар команд. Карпати: Ворскла ("дім – "леви" зіграють на своєму полі), Волинь ("виїзд" – команда Дулуба зіграє на полі суперника), Зірка (д), Дніпро: Сталь (в), Ворскла (в), Волинь (д).

Ювіляр туру

В матчі з донецьким Олімпіком хавбек київського Динамо Сергій Рибалка вийшов на поле в футболці столичного клубу в 100-й раз. Варто згадати, що в сезоні 2015/16, коли "біло-синім" підкорилася планка 1/8-ї Ліги чемпіонів, Рибалка був чи не ключовим виконавцем команди Києва в центрі поля. Проте вже з початком кампанії 2016/17 гра Сергія, відверто кажучи, око радує хіба що епізодично. От і в матчі з Олімпіком Рибалка гру відверто провалив, адже не впорався ні зі своїми обов’язками в центрі поля як гравець, який має відвойовувати цей плацдарм для своєї команди, ні з завданням загострювати біля воріт суперника.        

Скандал туру

Перед стартовим свистком у матчі луганської Зорі та Олександрії наставник номінальних гостей Володимир Шаран відмовився потиснути руку колезі Юрію Вернидубу. Вочевидь, причиною такого кроку наставника "агрономів" стало те, що в 26-му ігровому колі Вернидуб опосередковано звинуватив Олександрію ледь не у "роботі" з суддівським корпусом. Нагадаємо, що тоді з уст Вернидуба, за підсумками матчу Олександрії з Чорноморцем, прозвучали слова "…Підозрілі помилки суддів, тому мене це лякає. Десь є не чисті на руку керівники клубу і тренери, які цим займаються…"

Шаран відмовився потиснути руку Вернидубу

Цитата туру

Наставник луцької Волині Віталій Кварцяний дав цікавий коментар по закінченні матчу зі Сталлю. "…Спасибі вболівальникам, які підтримують команду, ходять на матчі. Але все ж важливо бути на стадіоні не на Шахтарі, а коли команда переживає найтяжчий час. У нас багато луцьких молодих пацанів, яких треба підтримати. Це ментальність волинян: краще сидіти удома, біля телевізора…"

Гравець туру

Нападник донецького Шахтаря, аргентинський українець Густаво Бланко-Лещук, став кращим, на нашу думку, виконавцем туру, який відбувся напередодні. В активі колишнього форварда шведського клубу Ассіріска два голи у ворота одеського Чорноморця. Загалом Густаво забив вже 11 голів у чемпіонаті вищої ліги України з початку сезону. По суті, Бланко-Лещук скористався наданим тренером Шахтаря Пауло Фонсекою шансом сповна, й тепер у наставника ШД буде приємна "морока" з вибором складу на матч з Динамо.  

Гол туру

На нашу думку, форвард полтавської Ворскли Дмитро Хльобас став автором найбільш помітного, красивого й трудового взяття воріт 29-го ігрового кола. Отримавши м’яча на лівому куті штрафного майданчика суперника, орендований в київського Динамо виконавець змістився ближче до центру, й уже за межами штрафного майданчику завдав сильного й точного пострілу в верхній кут воріт голкіпера кропивницької Зірки Євгена Паста – м’яч, ударившись об перекладину, затріпотів у верхньому куті.

Зірка та Ворскла переможця не виявили
Коментарі ()