Українська правда

У Зорі поки не знають, чи зможуть грати матчі ліги Європи в Запоріжжі

Сергей Шемшученко — 20 травня 2017, 13:11

Зоря - поки що головний фаворит в боротьбі за бронзові медалі УПЛ і в разі фінішу на третьому місці УПЛ, луганчани автоматично кваліфікуються в груповий етап Ліги Європи.

Таким чином, виникає актуальне питання з містом і стадіоном, де Зоря буде проводити домашні матчі єврокубка, оскільки Славутич-Арена в Запоріжжі все так само не реконструйована і не приведена до норм УЄФА, а візит луганчан в Одесу закінчилися скандалом і судом з Чорноморцем.

"На сьогоднішній день стадіон в Запоріжжі не відповідає вимогам УЄФА для проведення групового етапу Ліги Європи. Я чув, що на 31 травня призначено сесію міської ради, де будуть прийматися якісь рішення щодо приведення стадіону до стандартів УЄФА", - сказав генеральний директо Зорі Сергій Рафаїлов.

"Чесно кажучи, я не знаю, наскільки вагомим буде це рішення для інспекції УЄФА, коли вони прочитають його. Я не готовий сказати, що УЄФА задовольнить рішення запорізької влади, і нам дадуть добро на проведення матчів в Запоріжжі. Зрозуміло, ми розглядаємо запасні варіанти. Але поки можу сказати лише, що в Одесі ми грати не будемо", - запевнив Рафаїлов у коментарі Sport Arena.

З 2014 року, коли Зоря перебралася з Луганська в Запоріжжя, луганчани проводили свої єврокубкові матчі в Києві, а в нинішньому сезоні - в Одесі.

Однак візит до Одеси закінчився скандалом з небажанням Чорноморця віддавати Зорі зароблені на матчах Ліги Європи кошти.