Головне

Прем'єр-ліга. 30-й тур. Шахтар - Олімпік 1:1. Нічийне донецьке дербі у Києві

21.05.2017 18:55 2183 0
Прем'єр-ліга. 30-й тур. Шахтар - Олімпік 1:1. Нічийне донецьке дербі у Києві

Шахтар зіграв з Олімпіком унічию в донецькому дербі, яке відбулося в Києві на стадіоні Динамо імені Лобановського. Для "гірників" ця гра не мала ніякого турнірного значення, тому тренерський штаб випустив експериментальний склад, а от супернику важливо було не втратити очки, щоб продовжити боротьбу за "бронзу" із Зорею.

З перших хвилин зустрічі "шахтарі" взяли м'яч під свій контроль, а Олімпік великими силами закріпився на своїй половині поля. Гірники грали дуже розслаблено, і за це поплатилися вже на 12-й хвилині. Після обрізки в центрі поля партнери вивели Сергійчука на побачення з Каніболоцьким і Михайло свій шанс використав.

Пропущений гол "оживив" гру Шахтаря, який до кінця першого тайму створив декілька непоганих моментів, проте, реалізувати їх не зміг. Згадати, хоча б, момент з небезпечним ударом Дентіньо, або ж епізоди за участі Алана Патріка і Танковського.

Світлина ФК Шахтар

Шахтар продовжував тиснути на суперника і таки добився свого. На початку другої половини. По флангу пройшов Азеведо, який виконав простріл на дальню стійку, де в падінні у ворота м'яч переправив Бутко. Після цього "гірники" завелися ще більше і Олімпіку все важче ставало тримати оборону.

Намагаючись підсилити гру і вирвати перемогу, тренерський штаб Шахтаря випустив на поле Тайсона, Марлоса і Віктора Коваленка, які помітно оживили гру команди в атаці, але забити у ворота Олімпіка їм так і не вдалося, хоча моменти для цього були.

У підсумку, Шахтар записав у свій чемпіонський актив ще одне очко. А Олімпік до двох пунктів скоротив відставання від свого головного конкурента в боротьбі за бронзові нагороди Прем'єр-ліги - Зорі - яка в 30-му турі грає з київським Динамо.

Коментарі ()