Головне

Прем'єр-ліга. 30-й тур. ФК Олександрія - Чорноморець 1:1. У боротьбі за останню путівку у Лігу Європи поки що паритет

21.05.2017 22:23 2131 0
Прем'єр-ліга. 30-й тур. ФК Олександрія - Чорноморець 1:1. У боротьбі за останню путівку у Лігу Європи поки що паритет

У матчі 30-го туру УПЛ сезону-2016/17 ФК Олександрія та Чорноморець могли схилити шальки терезів на власну користь у боротьбі за останню путівку у Лігу Європи. І перевагу мали підопічні Володимира Шарана, які приймали "моряків" на власному полі. Проте скористатися таким шансом господарям не вдалося.

Олександрійці, на правах господарів, з перших же хвилин захопили ініціативу та кинулися вперед. Гості змушені були захищатися, лише іноді переходячи в атаку. Мали відкривати рахунок футболісти з Кіровоградщини вже на 21-й хвилині. Після навісу зі штрафного Гітченко ударом головою поцілив у стійку.

А через п’ять хвилин одесити залишилися у меншості. Каплієнко протягом буквально семи хвилин двічі примудрився порушити правила й отримати жовті картки. Другу від Анатолія Абдули він отримав за зрив потенційно небезпечної контратаки. У цей момент склалося враження, що Олександрія візьме три очки у даному надважливому протистоянні.

Проте спочатку гра заспокоїлася, а під кінець тайму "моряки" навіть створили кілька реальних нагод. Однак ударам Ковальця та Данченка не вистачило точності. Гості не замикалися на власній половині всією командою, а намагалися огризатися час від часу.

Старт другої половини мав сподобатися глядачам і прихильникам футболу. Команди відповідали атакою на атаку, менше уваги приділяючи захисті. Та все ж суперникам ніяк не вдавалося завдати точного удару. Чогось завжди бракувало.

Рахунок було відкрито на 73-й хвилині. Після помилки Леванідова на виході після подачі кутового вдало скористався моментом Коркішко, який і пробив від газону над воротарем. Чорноморець попереду був недовго. Господарі ледь не у наступній атаці заробили пенальті, і Грицук встановив на табло остаточний рахунок зустрічі.

Олександрійці ще намагалися вирвати перемогу, але Чорноморець бився до кінця та вивіз одне очко. Олександр Бабич радів такому результату, тоді як Шаран на кілька хвилин застив біля кромки поля, пробуючи зрозуміти, чому його підопічні не скористалися отриманою більшістю.

У підсумку – бойова результативна нічия, яку собі в актив може занести Чорноморець. Адже одеситам належить провести два домашніх поєдинки. Спочатку "моряки" приймуть Зорю, яка вже фактично забезпечила собі бронзові нагороди, а в останньому турі підопічні Бабича проведуть номінально виїзних поєдинок з Динамо на власній арені.

ФК Олександрія же у 31-му турі зіграє на виїзді з Олімпіком, котрий набрав солідний хід під завершення сезону та вже на 90% оформив собі місце у Лізі Європи. А завершить чемпіонат команда Шарана домашньою зустріччю із Шахтарем.

Та все ж віддати комусь перевагу у боротьбі за п’яте місце важкувато, бо у першій шістці вже було чимало сенсацій, тому цілком можливо, що відбудеться і ще кілька.

Коментарі ()