Головне

Провал Динамо, знаковий матч для Марлоса. Підсумки 30-го туру УПЛ

24.05.2017 13:45 2253 0
Провал Динамо, знаковий матч для Марлоса. Підсумки 30-го туру УПЛ

У черговому, десятому після зимової перерви, турі вищої ліги українського футболу в шести матчах було забито 11 голів. Шанувальники гри №1 стали свідками п’яти перемог різних клубів. В 30-му ігровому колі було зафіксовано лише один нічийний результат. Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між київським Динамо та луганською Зорею. Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За результатами 30-го ігрового кола вельми важливими, для розподілення місць нагорі таблиці про ранги, стали щонайменше два результати. Мова про перемоги таких клубів, як Дніпро та Зоря. Підопічні Дмитра Михайленка змогли скоротити відставання від Карпат до двох балів, і тепер у "підвалі" таблиці про ранги знову є інтрига. Луганці ж змогли здобути свої три бали, й збільшили відрив від найближчого переслідувача до п’яти очок – з високою імовірністю, саме "чорно-білі" здобудуть "бронзу".

Матч туру

Протистояння київського Динамо та луганської Зорі на полі головної арени країни НСК "Олімпійський" в цілому вдалося. Навіть з урахуванням експериментального складу, який випустив на поле наставник "біло-синіх" Сергій Ребров. "Динамівці" були не вельми переконливими в атаці, а ще гіршими – в обороні. Суперник, представник Луганська, вдало користався вільними зонами, які "люб’язно" надавав опонент, і грав у свій футбол – Зоря швидко переходила від оборони в атаку, й непогано проявила себе на стандартних положеннях.

Команда туру

Колектив, капітаном якого є Руслан Ротань, а мова про Дніпро, точно може записувати тур, що минув, собі в актив. Молодий колектив "синьо-біло-блакитних" здолав куди більш досвідчених колег – футболістів команди Сталь з міста Кам’янське. Гол молодого й перспективного нападника Дениса Баланюка виявився єдиним у матчі, де суперники мали не одну можливість збільшити рахунок. Варто сказати, що в другій половині матчу номінальні господарі обстукали чи не увесь каркас воріт "дніпрян" – "сталевари" влучили у стійку й у перекладину. Підопічним Леоніда Кучука відверто зрадила пані Вдача.      

Ювіляр туру

Герой фінального матчу на Кубок України, бразильський хавбек Марлос, з донецьким Олімпіком зіграв 200-й матч у своїй вже доволі насиченій на події кар’єрі. Ромеро Бонфім провів 126 поєдинків у чемпіонаті вищої ліги України, 18 ігор у Кубку нашої держави, три матчі в рамках Суперкубку України, а також 53 гри в рамках європейських клубних турнірів. Крім того, 100-й поєдинок на клубному рівні зіграв одноклубник Марлоса й колега по амплуа Максим Малишев.

Антигерої туру

Команда київського Динамо показала вбивчо непереконливу гру в другому поспіль матчі в чемпіонаті України. В протистоянні з луганською Зорею "біло-сині", які вже забезпечили собі участь в кваліфікації Ліги чемпіонів у наступному сезоні, відкрили рахунок, але швидко, таке враження, "втомилися" від активного футболу в своєму виконанні. В діях "динамівців" було важко помітити бажання грати, викладаючись на сто відсотків. Власне кажучи, така (поряд з іншими складовими "діагнозу"), характеристика діям "біло-синіх", була притаманна в багатьох матчах поточного сезону.

Цитата туру

По закінченні матчу з луганською Зорею наставник київського Динамо Сергій Ребров дав цікавий коментар. "…Розмови поки не було. В мене закінчується контракт. Вочевидь, ініціатором такої бесіди має бути президент клубу. Я ж не можу сказати, що хочу працювати далі, чи не хочу — це нікого не цікавить. Спочатку президент повинен для себе розуміти, чи потрібен я команді, чи ні… Зараз є проблеми з мотивацією в деяких футболістів. І треба розуміти, що робити далі. Якщо ми залишимося з тими ж гравцями і з тим же тренером, то я не бачу в такій ситуації прогресу. Або треба міняти тренера, й давати якийсь поштовх мотивації футболістів, або ж треба освіжити склад. Але для другого варіанту треба розуміти, що ми не можемо просто взяти й поставити на поле десять чоловік з молодіжної команди…"

Гравець туру

Захисник луганської Зорі В’ячеслав Чечер став кращим, на нашу думку, виконавцем туру, який відбувся напередодні. Футболіст Юрія Вернидуба не тільки зумів відзначитися забитим у ворота київського Динамо м’ячем, а й був надійним при виконанні своїх безпосередніх обов’язків. 36-річний Чечер є одним з найдосвідченіших гравців серед усіх виконавців у нинішньому чемпіонаті України. З початку сезону В’ячеслав провів 14 матчів, у яких зумів забити один гол. В активі цього бека також досвід виступів у складі донецького Металурга й львівських Карпат.  

Гол туру

Взяття воріт луганської Зорі, яке стало можливим завдяки удару хавбека киян Миколи Морозюка, стало кращим, на нашу думку, голом туру, який відбувся напередодні. Удар в стилі Криштіано Роналду ще одного колишнього гравця донецького Металурга, а нині – правого латераля столичного клубу, на 17-й хвилині зі стандартного положення, можна порівняти з громом серед ясного неба – ніщо не віщувало біди для воріт колишнього голкіпера Динамо Олексія Шевченка. Другу частину сезону Микола проводить вельми продуктивно, й наразі записав у свій актив уже чотири голи. Крім того, на його рахунку десять результативних передач.

Коментарі ()