Головне

Прем'єр-ліга. 32-й тур. Динамо - Чорноморець 2:1. Кияни залишили Одесу без єврокубків

31.05.2017 20:53 2471 0
Прем'єр-ліга. 32-й тур. Динамо - Чорноморець 2:1. Кияни залишили Одесу без єврокубків

Матч 32-го туру УПЛ нинішнього сезону проти Динамо був для Чорноморця справжнім фіналом. Невиграш у цьому протистоянні означав для "моряків" те, що саме вони ставали шостими зайвими у боротьбі за місця у єврокубках. Перед останнім туром підопічні Олександра Бабича відставали від ФК Олександрія на одне очко. І навіть нічия з киянам не задовольняла одеситів.

Динамо ж у цьому поєдинку взагалі нічого не було потрібно. Друге місце від них уже давно нікуди подітися не могло. Але було два моменти. Перший - команда мала зіграти на Андрія Ярмоленка, щоб той таки став найкращим бомбардиром (на рахунку нападника киян перед стартовим свистком було 14 точних ударів, а на рахунку Факундо Феррейри та Густаво Бланко Лещука із Шахтаря 13 та 11 відповідно). Другий - Ребров, напевне, хотів завершити свою у роботу у цьому сезоні перемогою.

Будемо все ж писати "у цьому сезоні", бо на момент здачі матеріалу досі невідомо, чи продовжать Ігор Суркіс і Сергій Станіславович співпрацю ще на рік. Тим більше, перед матчем з'явилися чутки, що от-от Динамо отримає нового тренера в особі Олександра Хацкевича.

 

Та все ж Ребров вирішив випустити напіврезервний склад, розбавивши його Пантичем, Морозюком, Шепелєвим і Буяльським. Чорноморець же вийшов у бойовому складі. Вдалося тренерам навіть порозумітися із Хочолавою. Давід, після нещодавного переведення у дубль, сьогодні вийшов зі старту.

Не можна стверджувати, що Чорноморець володів тотальною перевагою у першій половині першого тайму, але саме номінальні гості (хоча матч за домовленістю відбувався в Одесі) володіли ініціативою. Кабаєв навіть мав хороший шанс, аби відкрити рахунок, та пробив поруч зі стійкою. Загалом, 25 стартових хвилин Динамо грало другим номером.

А перша ж більш-менш небезпечна атака киян завершилася взяттям воріт. Гонсалес обігрався з Буяльським, отримав пас у відповідь і пробив повз Безрука. Що робили у цьому епізоді захисники "моряків", пояснити не можна - повний провал. "Біло-сині" майже відразу могли добити суперника, але Циганков дальнім ударом, не без допомоги рикошету, поцілив у стійку. Та і загалом, Динамо посміливішало, а одесити якщо і мали якісь моменти, то до ударів у ствір воріт у першому таймі не доходило.

 

Другий тайм вийшов веселішим. Чорноморець доволі швидко заробив право на пенальті (Циганков навіщось потягнувся рукою до м'яча у підкаті), і Андрієвський спокійно переграв Рудька, для якого 11-метрові удари є слабким місцем. "Моряки" понеслися вперед. Було кілька ударів і навісів, з якими, втім, справлявся воротар Динамо.

На 60-й хвилині Ребров вирішив додати гравців основного складу на полі, випустивши Ярмоленка та Сидорчука. І Андрій уже на третій хвилині свого перебування у грі відзначився забитим м'ячем, перегравши захисника та воротаря після чудового пасу на хід від Буяльського (другий асист у матчі). Як виявилося, цей гол і став вирішальним у зустрічі.

Чорноморець спробував у певний момент пограти у відкритий футбол, але у "динамівців" почали з'являтися такі вільні зони, що Бабич, очевидно, сказав діяти пильніше у захисті. Однак з кожною наступною хвилиною одесити втрачали надію на перемогу та путівку у Лігу Європи. Матч так і завершився з рахунком 2:1, і вже було неважливо, як в Олександрії зіграли тамтешні "містяни" та Шахтар.

Коментарі ()