Головне

Розгром у Києві, достроковий успіх Шахтаря. Підсумки 28-го туру УПЛ

09.05.2017 15:51 1568 0
Розгром у Києві, достроковий успіх Шахтаря. Підсумки 28-го туру УПЛ

У черговому, восьмому після зимової перерви, турі вищої ліги українського футболу в шести матчах було забито 18 голів. Шанувальники гри №1 стали свідками п’яти перемог різних клубів. В 28-му ігровому колі було зафіксовано лише один нічийний результат. Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між донецьким Шахтарем та луганською Зорею. Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Перемога над луганською Зорею (32) зробила донецький Шахтар чемпіоном України за чотири тури до закінчення поточного чемпіонату. Три очки, які команда португальського тренера Пауло Фонсеки взяла в Харкові, стали вирішальним внеском для перемоги "гірників" у сезоні 2016/17. Розгромна вікторія київського Динамо над Олександрією з рахунком 6:0 на ситуацію впливу вже не мала. Цікаво, що завдяки своєму успіху столичний клуб обійшов Шахтар за кількістю забитих м’ячів з початку сезону – 62 проти 59-ти.

Світлина ФК Шахтар

Матч туру

Протистояння донецького Шахтаря та луганської Зорі стало кращим, на нашу думку, поєдинком туру, матчі якого було зіграно напередодні. Команда Юрія Вернидуба зуміла нав’язати супернику боротьбу, й заслужено забила два м’ячі – легкою перемогу "помаранчево-чорних" не назвеш. Завдяки цьому успіху Донецьк став чемпіоном в десятий раз у своїй історії. Нагадаємо, що в найбільш титулованого клубу України – київського Динамо – загалом 28 чемпіонських титулів.

Команда туру

Колектив донецького Олімпіку, підопічні Романа Санжара, заслужили звання кращої команди ігрового кола під номером 28. Донецький клуб переграв одеський Чорноморець з рахунком 1:0, й перервав серію із семи поєдинків без перемог. Таким чином, наразі "олімпійці" займають четверту позицію в таблиці про ранги й відстають від луганської Зорі, яка розташувалася на третій позиції, всього на три бали. Примітний факт: усі три команди, які ведуть боротьбу за вихід у Лігу Європи, починаючи з четвертої позиції, мають негативну різницю забитих-пропущених м’ячів.

Досягнення туру

Команда Дмитра Михайленка, Дніпро з однойменного міста, записала на свій рахунок черговий матч без поразок. В матчі з кропивницькою Зіркою "синьо-біло-блакитні" записали на свій рахунок вже 12-й поєдинок, в якому відібрала очки в суперника. Цікаво, що якби в Дніпра не було відібрано 15 очок "адміністративним" чином, сьогодні цей клуб ледь не претендував би на вихід у Лігу Європи! Нагадаємо, що з Дніпра очки знято згідно рішення ДК ФІФА від 22.09.2016 року й 20.10.2016 року, а також КДК ФФУ від 10.11.2016.

Антигерой туру

Захисник команди Володимира Шарана Олександрії Сергій Сімінін став кращим, на нашу думку, гравцем туру, який відбувся напередодні. Вже на третій хвилині матчу з Динамо колишній бек Ворскли отримав пряму червону картку за те, що сфолив на Денисові Гармаші у штрафному майданчику "біло-синіх" (вилучення, на наш погляд, абсолютно справедливе). Багато в чому саме через те, що на початку матчу гості "Олімпійського" залишилися в меншості, Олександрія зазнала розгромного "побиття".

Сергій Сімінін

Цитата туру

Хавбек київського Динамо Андрій Ярмоленко дав цікавий коментар. "…Наш виступ у поточному чемпіонаті — хвороблива тема. Такий клуб, як Динамо, без титулів залишатися не повинен. Тому мені соромно, що в цьому році ми програли чемпіонський титул абсолютно бездарно. Ми втратили очки там, де не мали права не перемогти за визначенням, і тому фактично в чемпіонській гонці участі не брали… З тим футболом, який команда демонструвала в першій частині чемпіонату, претендувати на щось суттєве не можна. Це просто сором. Але ми повинні якось реабілітуватися в очах уболівальників. Фактично, кінцівку чемпіонату граємо для них. У нас, нарешті, є зрушення, забиваємо багато голів у кожному матчі…"

Гравець туру

Півзахисник київського Динамо Денис Гармаш став кращим, на нашу думку, гравцем туру, матчі якого ми бачили напередодні. На рахунку півзахисника збірної України два голи в матчі з суперником столичного клубу. Крім того, саме Гармаш заробив одинадцятиметровий штрафний удар, який реалізував Андрій Ярмоленко. Загалом на рахунку Гармаша вже вісім забитих м’ячів з початку сезону під номером 2016/17.

Денис Гармаш. Світлина ФК Динамо Київ

Гол туру

Взяття воріт авторства хавбека київського Динамо Віктора Циганкова стало кращим, на нашу думку, забитим м’ячем у ігровому колі, яке відбулося напередодні. Віктор відгукнувся на передачу з глибини Сергія Сидорчука, й із меж штрафного майданчика красивим ударом "ножицями" переграв голкіпера суперника. Таким чином, Циганков відзначився вчетверте в поточному сезоні. Крім того, на рахунку Віктора шість гольових передач. Цікаво, що попередній гол Віктора стався більш ніж півроку назад – у матчі з луганською Зорею в рамках Кубку України в кінці жовтня.

Коментарі ()