Головне

Ліга Чемпіонів. Фінал. Ювентус - Реал Мадрид 1:4. Коли найкращий захист - це напад

03.06.2017 23:59 11097 0
Ліга Чемпіонів. Фінал. Ювентус - Реал Мадрид 1:4. Коли найкращий захист - це напад

У суботу, 4-го червня, мадридський Реал завоював свій 12-й Кубок Ліги Чемпіонів в історії, обігравши у фіналі непоступливий Ювентус. Вишенькою на торті стало те, що підопічні Зінедіна Зідана також стали першим клубом, якому вдалося захистити титул, вигравши Лігу Чемпіонів двічі поспіль! Але і це не все. Натомість лідер "вершкових" Кріштіану Роналду став першим гравцем, який забив у трьох поспіль фіналах Ліги чемпіонів, у підсумку саме португалець завдяки дублю у ворота Буффона став найкращим бомбардиром турніру.

Щодо самого матчу, то він, як і будь-який вирішальний, був дуже напруженим, але команди показали місцями доволі відкритий футбол, що вилилося у 5 забитих м'ячів. До фіналу обидві команди підійшли у своїх оптимальних складах. Так, у Кардіффі між собою зійшлися найкраща атака проти найкращої оборони, про що так любили наголошувати футбольні експерти. Однак саме Ювентус зі стартових хвилин пішов вперед, а Реал зосередися на захисті, чого мало хто очікував.

Роналду відкрив рахунок у матчі. Світлина УЄФА

Вже на старті матчу два моменти мав Ігуаїн, але нападник Юве у першому епізоді на 3-й хвилині слабко пробив головою точно в руки Навасу, а у другому епізоді, який стався вже через хвилину - поробив потужніше, однак також у голкіпера Реала, який з другої спроби таки накрив м'яч. Всі чекали на відповідь Реала, а знову момент створив Юве. На 7-й хвилині П'янич з лінії карного потужно розрядив свою гармату у лівий від Наваса кут, але цього разу голкіпер "вершкових" дійсно показав клас, парирувавши у відчайдушному стрибку м'яч на кутовий.

Реал лише після 15-ї хвилини таки відвів гру від власних воріт. Ювентус вирішив взяти перепочинок та сісти в оборону, але це було дарма. Хоча у Реала особливих моментів не було, однак вже перша гострота біля воріт Буффона завершилася голом: Кроос виконав класний спурт з власної половині поля, викотив на Бензема, француз віддав на фланг Карвахалю, який з правого краю виконав простріл у центр карного на Роланду. Португальцю лише у дотик залишилося запустити м'яч у дальній кут воріт Буффона, з чим він без проблем впорався.

Тут було помітно, що Ювентус дарма сів оборонятися, адже у команди перші 15 хвилин матчу майже все виходило, і моменти були, і атакували гостріше, але Аллегрі вирішив інакше, судити його права не маю. Але після пропущеного голу Ювентус знову став схожий на себе. Команда пішла відігруватися і досягла позитивного результату доволі швидко: вже через 7 хвилин після голу Роналду Манджукич прийняв передачу від Ігуаїна на груди і через себе пробив точно в 9-кут воріт Наваса, який не зміг дотягнутися до цього м'яча. Чесно, ну можна було чекати такого від Дібали, від Ігуаїна, але явно не від таранного Манджукича.

Манджукич явно здивував всіх. Навас не врятував. Світлина УЄФА

Рахунок став 1:1 і гра почалася спочатку. Через кілька хвилин фінт Манджукича вирішив повторити Роналду, однак його удар через себе акцентованим не вийшов, після чого добра половина Національного почала освистувати португальця. Останні 10 хвилин тайму команди поділили між собою. До 40-ї після голу атакував більше Юве, а під перерву взявся за справу Реал, але більше фіналісти у першому таймі забити не змогли і пішли на перерву.

На другий тайм гравці Реала вийшли із запізненням. Можна тільки здогадуватися, що у перерві своїм підопічним говорив Зідан, але команда заграла значно краще. А от Ювентус, у порівнянні з першою половиною матчу, вже зі старту другого грав від оборони. І знову, така стратегія нічого хорошого італійському клубу не принесла. Реал створив кілька гострих моментів, де іноді Ювентусу навіть сильно пощастило. У свою чергу чемпіон Італії за перші 25 хвилин тайму біля воріт Наваса нічого і не створив. Гравці Реала пробивали по воротах і здалеку, і з гострого кута, голом почало навіювати доволі сильно і так воно і сталося.

Тут звісно пощастило Реалу, але на гол команда явно напрацювала, так Каземіро з дальньої дистанції у стилі Роберто Карлоса класно приклався, м'яч по дорозі зачепив п'ятку Хедіри, кардинально змінив напрямок та підступно залетів у лівий від Буффона кут воріт. Не встигла "стара синьйора" відійти від другого голу, як через три хвилини отримала і третій, коли Реал трьома передачами розірвав таку нахвалену оборону Ювентуса: Модрич класно прорвався правим флангом, виконав простріл у карний, де Роналду у дотик втретє прошив Буффона, записавши у свій актив дубль та 600-й гол у кар'єрі.

Дубль Роналду. Світлина УЄФА

Після такого розвитку подій Аллегрі вирішив піти у ва-банк, випустивши замість захисника Бардзальї хавбека Куадрадо. Але саме Куадрадо більше "наварив", ніж приніс користі. Півзахисник Юве за 15 хвилин примудрився заробити дві жовті та залишити свою команду у меншості. У свою чергу заміни Реала себе виправдали, так, вийшовший на поле Асенсіо став автором 4-го голу у ворота бідного Буффона, який ніяк не може виграти Лігу Чемпіонів.

Вже на першій компенсованій хвилині Марсело вирізав класну передачу під удар Асенсіо, який і розстріляв ворота Юве. Чесно, вже після вилучення було зрозуміло, що Реал захистить титул, а після вилучення Куадрадо та голу Асенсіо питання точно відпали. У підсумку матч так і завершився з рахунком 4:1 на користь Реала. Звісно, шкода Ювентус ,який можливо не заслужив на 4 пропущені голи, але на перемогу Реал явно заслуговував більше.

Асенсіо "вбив останній цвях". Світлина УЄФА
Коментарі ()