Головне

Прощання з Ребровим та Дніпром. Підсумки 32-го туру УПЛ

01.06.2017 15:13 3342 0
Прощання з Ребровим та Дніпром. Підсумки 32-го туру УПЛ

У черговому, десятому після зимової перерви, турі вищої ліги українського футболу в шести матчах було забито 11 (з урахуванням м’яча в матчі Дніпра й Волині) голів. Шанувальники гри №1 стали свідками чотирьох перемог різних клубів. В 32-му ігровому колі було зафіксовано лише один нічийний результат. Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між київським Динамо та одеським Чорноморцем. Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Після останнього свистка арбітра в середу 26-й за ліком чемпіонат України серед кращих клубів нашої країни завершився. Кращою командою за підсумками сезону став донецький Шахтар, другу позицію посіло київське Динамо. Ці двоє будуть представляти Україну в Лізі чемпіонів. Третє місце й "бронза" дісталися луганські Зорі, четвертим фінішував донецький Олімпік, п’ятою стала Олександрія. Ці три клуби зіграють у Лізі Європи. Щонайменше на один сезон попрощалися з вищою лігою луцька Волинь та Дніпро. З Першої ліги в УПЛ кваліфікувалися ФК Маріуполь (найбільш вірогідна нова назва Іллічівця) й чернігівська Десна.

Матч туру

Протистояння одеського Чорноморця та київського Динамо стало найцікавішим, на нашу думку, поєдинком ігрового кола, яке відбулося напередодні. Цей матч був украй важливим для обох команд. Для реальних господарів (а таким значилося Динамо через те, що остання гра команд перед цією зустріччю, яка мала відбутися в Одесі, через стан газону стадіону "моряків" була зіграна в Києві) сутичка була важлива в контексті можливої кваліфікації в Лігу Європи. Гості ж "проводжали" коваля останніх трофейних успіхів клубу, наставника команди Сергія Реброва, в якого закінчився контракт. Вже невдовзі ми дізнаємося ім’я нового головного на лаві Динамо.

Команда туру

В матчі з донецьким Олімпіком колектив Юрія Вернидуба вкотре довів, що йому недарма протягом поточного сезону часто "співалися" дифірамби. Незважаючи на те, що "чорно-білі" на гру з командою Романа Санжара мотивованими, з огляду на ситуацію в турнірній таблиці, ніяк не були, Зоря показала відмінний футбол й суперника заслужено перемогла. А от Олімпік своїми діями на полі скоріше розчарував – номінальні гості на гру вийшли, таке враження з відверто вираженим бажанням скоріше піти у відпустку…

Світлина ФК Динамо

Голеадор туру

За підсумками 26-го чемпіонату України з футболу серед кращих команд України "вільний художник" київського Динамо та збірної України Андрій Ярмоленко став кращим бомбардиром нашої першості з 15-ма забитими голами (в 28-ми матчах). Варто відзначити, що таким чином Ярмоленко порушив багаторічну гегемонію гравців Шахтаря в цій номінації – представники "гірників" вигравали звання кращого голеадора протягом семи останніх сезонів. Крім того, завдяки голу в ворота Чорноморця, Ярмоленко обійшов у списку бомбардирів нашого чемпіонату Олександра Гайдаша й тепер посідає п’яте місце в загальному заліку з 96-ма забитими м’ячами. Лідером "гонки" є Максим Шацьких, в якого 124 голи.

Антигерой туру

Захисник донецького Олімпіка Владіс-Емерсон Іллой-Айєт в останньому ігровому колі сезону 2016/17 свою команду відверто підвів. Бек колективу Санжара гру з Зорею відверто провалив, а врешті ще й отримав пряму червону картку під кінець першої половини матчу – такі підкати, як зробив Емерсон на 39-йм хвилині поєдинку проти Дениса Безбородька, без покарання обходитися не повинні.

Цитата туру

По припиненні матчу з луцькою Волинню хавбек Дніпра Руслан Ротань дав емоційне, але напрочуд цікаве й змістовне інтерв’ю. "…Поведінка уболівальників? Можу їх зрозуміти, їх довели до такого. Хтось повинен за це відповідати. Дяка фанатам за підтримку протягом багатьох років. Цей інцидент не перекреслює всю їх любов до клубу, яку вони демонстрували всі ці роки. Виліт Дніпра? Вилетіла не команда, всі залишилися, вилетів президент клубу, якщо можна так сказати. Дуже важко на душі через усе це. Боляче, однак ми, футболісти – просі смерті. Люди, які приймають такі рішення, будуть відповідати за свої вчинки. Боляче за тих людей, які віддавали своє здоров’я за честь Дніпра. Я говорю не за себе, я нічого особливого з Дніпром не виграв, я має на увазі тих, хто приносив славу Дніпру на протягом багатьох років…"

Гравець туру

Захисник луганської Зорі Едуард Соболь став кращим, на нашу думку, виконавцем ігрового кола, яке відбулося напередодні. В активі орендованого в донецького Шахтаря гравця не тільки взяття воріт суперника, а й результативна передача на партнера по команді. Варто сказати, що Соболь лишається дуже важливим виконавцем не тільки для Зорі, а для збірної України – в особі цього хлопця наставник головної команди країни Андрій Шевченко бачить гравця стартового складу.

Гол туру

Півзахисник луганської Зорі Іван Петряк став автором кращого, на нашу думку, взяття воріт, у турі, який відбувся напередодні. Орендований в Шахтаря хавбек отримав передачу з глибини від кращого виконавця цього туру, увірвався у штрафний майданчик суперника через вільний коридор, люб’язно наданий захисниками, й вишукано перекинув голкіпера Олімпіка Ярослава Котлярова, запустивши тому за спину симпатичного "парашута". Таким чином, Петряк записав у свій актив п’ятий гол з початку нинішнього сезону.

Коментарі ()