Головне

Зеніт Роналду й Зідана, жах Буффона. фінал Ліги чемпіонів. Огляд преси

04.06.2017 14:48 6203 0
Зеніт Роналду й Зідана, жах Буффона. фінал Ліги чемпіонів. Огляд преси

У валлійському Кардіффі відбувся фінал найбільш престижного європейського клубного турніру. Чемпіон не полінився "пройтися" по ЗМІ Старого Світу. Вочевидь, вирішальний матч за право підняти над головою "вухастого" можна й треба розділити на два різних тайми. У першій половині ми бачили цікавий футбол, темп гри якому задавали обидві команди, а от у другі 45 хвилин на полі була лише одна команда… Чому Ювентус знову зупинився за крок до мрії? Чи став Реал тепер точно кращим клубом в історії футболу? Чого не вистачило переможеним, і що стало запорукою успіху іспанського клубу? На всі ці й інші питання, частково чи повністю, дають відповідь провідні європейські видання.   

Британський авторитетний ресурс Goal по закінченні фіналу значну увагу приділив команді, яка поступилася переможцеві. "…І знову без казки для Буффона й Ювентуса, тільки та сама стара сумна жахлива розповідь... Перед фіналом "б’янко-нері" були спокійні у своїй впевненості щодо закінчення 21-річної перерви відсутності тріумфу клубу в Лізі чемпіонів, але в кінцевому підсумку представник Італії програв сьомий з дев'яти своїх фіналів… Куди б ви не подивилися на колишньому "Міленіумі" по закінченні матчу з Реалом, таке враження, скрізь були люди, одягнені в чорно-біле, і всі вони були в потоках сліз. Ця поразка означає великі страждання, в першу чергу тому, що вона, як їм здавалося, цього  разу не повинна була статися… Але вони не змогли. Знову втратили шанс. П'ятий поспіль вирішальний матч у Лізі чемпіонів для Туріна перетворюється на жах.

Можливо, ми не повинні бути здивовані такою перемогою Реала над "зебрами". Зрештою, так буває, коли в однієї команди, яка має велику кількість висококласних виконавців, відверто не йде гра. Крім того, Реал – це великий чемпіон, команда суперзірок, зібраних в єдиний кулак, який "коштує" 764 мільйони € (Ювентус – 450 мільйонів €). (Вочевидь, мова про оцінку одного відомого німецького авторитетного порталу, який спеціалізується на визначенні трансферної вартості футболістів – прим. Чемпіона.) Проте протягом другої половини не раз складалося враження, ніби Ювентус знову став тією командою, яка раптово з’явилася в фіналі 2015-го року, й так само очікувано зазнала поразки від Барселони в Берліні. Але ж протягом усієї кампанії 2016/17 ми бачили, що вони подорослішали, ця команда суттєво зміцнила різні позиції, а минулого літа за € 90 мільйонів підписала Гонсало Ігуаїна. Але щось пішло не так, і вони будуть чекати наступного свого шансу…"

Світлина fourfourtwo

Інший відомий сайт з "пропискою" Туманного Альбіону, а мова про FourFourTwo, немало написав вже про клуб з Мадрида, а надто – "подався" у історичні порівняння. "…Реал здобув кубок Ліги чемпіонів після перемоги над Ювентусом вдруге поспіль, але це не єдина причина, чому команду Зінедіна Зідана слід вважати великою. Не кожні "галактікос" змогли зробити це. Таке досягнення підкорилося величному Ференцу Пушкашу, але коли це було! І от "бланкос" показали, що є беззаперечно кращою футбольною командою в Старому Світі. Це може здатися дивною заявою – Реал Мадрид виграв Кубок Європи вісім разів в період між 1958-м й тріумфом минулої ночі після матчу з Ювентусом у Кардіффі.

Але примітно, що жодного разу з цих восьми випадків їм не підкорювалися Ліга чемпіонів та Примера в одному й тому ж сезоні. Тепер офіційно краща команда в Іспанії є кращою ще й у Європі загалом. Валенсія була чемпіоном Іспанії, коли знаменитий гол Зідана допоміг Реалу перемогти німецький Байєр в фіналі Ліги чемпіонів в 2002-му році. Два роки до того, коли вони підняли над головою трофей в Парижі, Реал закінчив сезон на п'ятому місці в Ла Лізі, коли Депортіво став чемпіоном. Мабуть, чи не найбільш запам'ятався той Реал, який знищив Айнтрахт з рахунком 7:3 в єврокубковому фіналі під порядковим номером "1960", в Глазго, на "Хемпден Парк", спираючись на чотири голи Пушкаша й три забитих м’ячі Альфредо Ді Стефано. Але тоді Реал зміг закінчити сезон тільки на другій позиції в Ла Лізі… Історія цього Реалу, на чолі з неперевершеним Роналду, написана золотими літерами…"

Представник ЗМІ країни, яка в фіналі програла, а мова про відому La Gazzetta dello Sport, про матч прогнозовано пишуть із явним сумом. "…Ювентус, Ігуаїн і остаточне прокляття…. Аргентина, Ювентус і його особистий список невдач поповнився невдалим фіналом проти Реалу. Історія програшів, таке враження, переслідує його. Він був настільки сповнений рішучості  "загрожувати" голкіперу Мадрида, що між його серйозністю й гумористичними питаннями журналістів перед грою було важко провести риску… Джанлуїджі Буффон знову був на висоті, але за його спиною опинилися чотири м’ячі. Трагедія Джиджи в тому, що пройшов ще один рік, а він знову не зміг підкорити давно чи не головний трофей свого життя… Чи була ця поразка випадковою?.. Важко сказати, але в другому таймі все пішло не просто не так – ми не бачили звичний, Ювентус, який диктує умови супернику й готовий додавати…"

Коментарі ()