Головне

Президент Олімпіка заявив, що Баранка жантажував його гравців

05.06.2017 13:33 1131 0

Франческо Баранка, котрий очолює комітет етики та чесної гри ФФУ не пред`явив жодного доказу причетності гравців Олімпіка до договірних матчів.

Про це в інтерв"ю газеті Експрес заявив президент Олімпіка Владислав Гельзін.

"Він заявив, що запідозрив наших футболістів у нечесній грі. Ми одразу пішли назустріч йому і запропонували співпрацю. Ми запросили Баранку до Білої Церкви, де базується молодіжний склад Олімпіка і дали можливість італійцю допитати футболістів.

Ми попросили, щоб всі розмови записували на камеру і були готові пред"явити громадськості всі записи. Італієць відмовився від зйомки. Це вже дивно і незрозуміло. Ми йому гостинно відчинили двері, а він почав шантажувати
футболістів.

Італієць викликав на індивідуальну розмову нашого капітана. Питає, чому він грав "на кантору". Наш футболіст запевнив, що діяв чесно. Відтак Баранка запросив іншого гравця "Олімпіка" і повідав йому, що капітан команди уже зізнався у скоєному і просить його зробити це саме. Мовляв, якщо зізнаєшся зараз, то і далі гратимеш у футбол. Якщо ні, то забудеш назавжди про кар`єру.

Також футболістам погрожували, що їхній клуб дискваліфікують з єврокубків. Таким чином допитували п`ятьох спортсменів. І це при тому, що немає жодного доказу того, що гравці порушили правила чесної гри.

Я вважаю, що людина, яка зайняла такий високий пост, повинна використовувати правові методи боротьби з договірними матчами, а не шантаж. Франческо Баранка не соромитьтся казати, що йому потрібно дати громадськості гучну справу, щоб відпрацювати запрошення в Україну. Прикро, але італієць вибрав собі жертву Олімпік", - розповів Гельзін.

Раніше Баранка заявляв, що матч молодіжних команд Олімпіка та Динамо був договірним.

Коментарі ()