Головне

Чому Ярмоленко - нетиповий футболіст, а Циганков стане новим Бейлом. Світові ЗМІ - про кращих гравців УПЛ

09.06.2017 12:23 12345 0
Чому Ярмоленко - нетиповий футболіст, а Циганков стане новим Бейлом. Світові ЗМІ - про кращих гравців УПЛ

На фоні падіння рівня УПЛ та глядацького інтересу до ліги кращих клубів нашої країни, логічною була би думка, що на футболістів з України попит суттєво впав. Проте, як показують публікації Західних видань, інтерес до виконавців з вищого дивізіону нашого футболу є значний.

Окрім того, журналісти провідних сайтів, які зосереджують увагу на актуальних питаннях, що стосуються гри №1, не забувають і про українську молодь.

Чемпіон звертається до публікацій двох ресурсів, які проаналізували фактори, що впливають на рівень гри найпомітніших футболістів з УПЛ, і навіть частково спрогнозували розвиток їхньої кар’єри.

Серед інших, вже відомих на увесь світ, молодих зірочок європейського футболу, портал Squawka віддає належне й півзахиснику київського Динамо Віктору Циганкову. Його ім’я згадується поряд з такими майстрами, які фактично вже відбулися як "готові" для топ-клубів, гравцями, як новоспечений хавбек півфіналіста Ліги Чемпіонів Монако, бельгійця Юрі Тілеманса, нападника нідерландського Аякса, данця Каспера Дольберга чи опорного півзахисника швейцарського клубу Янг Бойз Деніса Закарії.

Віктор Циганков. Світлина ФК Динамо Київ

Очевидно, що кореспонденти цього авторитетного сайту бачать у Вікторі не просто перспективного гравця, а виконавця, який здатен увірватися на авансцену великого футболу Старого Світу. Цікава деталь: якщо в Україні Циганкова нерідко порівнюють з його одноклубником Андрієм Ярмоленком, то автори Squawka пішли далі, й у Циганкові бачать "прототип" одного з провідних вінгерів світового футболу!

Коментар вашій увазі: "...Циганков - це ще один новоспечений талант, який представляє багату на молоді дарування школу Динамо Київ. Серед, таке враження, нескінченного конвеєру талантів, цей вінгер може стати улюбленцем вболівальників. Віктора щедро хвалили його прославлені попередники Сергій Ребров та Андрій Шевченко. Останній є тренером збірної України. Циганков відзначається вмінням вибухати, через що його варто порівнювати з Гаретом Бейлом..."

У свою чергу, Bleacher Report, присвятив цілу статтю 20-ти, на думку журналістів цього сайту, кращим футболістам, які представляють чемпіонати поза "великою п’ятіркою" (маються на увазі такі першості, як англійська Прем’єр-ліга, іспанська Прімера, італійська Серія А, німецька Бундесліга 1, а також французька Ліга 1 – прим. Чемпіона). У компанії майстрів м’яча знайшлося місце й виконавцям із українського чемпіонату. Про кількох із них - у нашій розмові нижче.

Хавбек донецького Шахтаря Марлос проводить один з кращих сезонів у кар’єрі. Вишенькою на торті успішних матчів цього бразильця став фінал Кубку України, в якому Ромеро Бонфім був кращим футболістом серед виконавців двох команд, а головне - забив єдиний гол. Не дивно, що портал Bleacher Report колишнього гравця харківського Металіста у свою 20-ку включив, і прогнозує йому можливість завоювати шанс на велике майбутнє в провідній європейській першості.

Марлос. Світлина ФК Шахтар

"...Шульга Марлос є одним з тих плеймейкерів, які представляють той клас креативних виконавців, гра яких несе в собі нотки ностальгії. У цього футболіста миттєво закохуєшся - так дивовижно він діє на полі. Подекуди Марлос нагадує корабель, який балансує поміж хвилями. Його дриблінг і здатність помічати ідеальні варіанти для проходу повз візаві, гостре око, яке бачить партнерів у кращій позиції, здатні забезпечити для менеджера суперника стан непритомності. Нема сумніву - свого максимуму цей хлопець іще не досяг, а його зусилля стати великим гравцем заслуговують поваги хоча б із кількох причин. Не варто забувати, що Марлос провів дуже багато часу у Бразилії (в Україну, поповнивши склад Металіста, Ромеро Бонфім переїхав у 2012-му році, у віці 24-х років – прим. Чемпіона). Поклавши руку на серце, треба сказати, що цей гравець може провести залишок своєї кар'єри в Україні, адже наразі йому 29 років, тому вікно для руху вперед може виявитися закритим. Але з тими якостями, якими він володіє, та спортивним нахабством, з яким він переграє захисників суперників свого клубу, робить його шанси все ще вагомими. Марлос продовжує залишатися тим гравцем, через якого проходять чи не всі атаки його команди. У багатьох провідних європейських командах його б вітали з розпростертими обіймами..." - зазначає ресурс.

Ідеально підходить для (версія Bleacher Report): італійський Мілан

По закінченні п’ятого (не рахуючи "екваторного" протистояння команд у Суперкубку України) "класичного" у поточному сезоні, хавбек найбільш титулованого клубу Східної Європи, київського Динамо, Андрій Ярмоленко, став лідером гонки бомбардирів у чемпіонаті вищої ліги України. протягом тривалого періоду Андрій залишається одним з найбільш "популярних", з точки зору кількості публікацій ЗМІ, футболістом у державах Західного світу. То ж не дивно, що серед кращих за версією Bleacher Report виявився й лідер збірної України.

Андрій Ярмоленко. Світлина ФК Динамо Київ

"...Зараз йому 27 років, і це стає очевидним - Андрій Ярмоленко ніколи не зможе залишити своє улюблене Динамо Київ. Він мав пропозиції в минулому. Наприклад, Евертон нібито намагався зблизитися з ним не так давно, але досі він вперто доводить вірність своєму рідному клубу (за офіційною інформацією, єдиною реальною пропозицією змінити місце роботи та країну для Андрія надходило від англійського Сток Сіті – прим. Чемпіона). Ярмоленко є нетиповим, цікавим гравцем: маючи цілих шість футів зросту (ми знову не можемо втрутитися, адже в колег із Bleacher Report, м’яко кажучи, дивна інформація. Шість футів – це 182.88 сантиметрів, тоді як офіційний сайт Динамо рапортує, що Андрій "вимахав" угору до 189 сантиметрів – прим. Чемпіона), він грає на фланзі як у клубі, так і в збірній своєї країни. Він спритніший та швидший у грі саме на землі. Коли ви бачите його дії на полі, то від початку можете не повірити, що цей хлопець може різко піти вбік і залишити вас у дурнях, проте він саме такий. Його габарити дозволяють вигравати силову боротьбу у дуже потужних опонентів, крім того, складається враження, що він іще може прогресувати... Єдина проблема? Нестабільність. На жаль, трапляються дні, коли Ярмоленко виглядає блідою тінню себе звичного, майже не виділяється на фоні партнерів, і ніхто не знає, чому так..." - зауважило видання.

Ідеально підходить для (версія Bleacher Report): англійський Тоттенгем

Коментарі ()