Головне

Санжар: Груповий етап Ліги Європи? Спочатку ми б хотіли обіграти ПАОК

20.07.2017 18:24 2031 0
Санжар: Груповий етап Ліги Європи? Спочатку ми б хотіли обіграти ПАОК

Уже у першому турі в очному протистоянні зійшлися учасники від України у Лізі Європи - Олександрія й Олімпік. І, на подив багатьох, перемогу у матчі святкувала команда Романа Санжари, яку багато хто зараз не сприймав усерйоз через відхід великої кількості основних гравців.

Однак олімпійці бути хлопчиками для биття явно не збираються.

Про це і розповів головний тренер донецького клубу Роман Санжар.

Про завдання на сезон

- Моя думка не змінилася. Не хочу вкотре перераховувати всі моменти, про які я говорив раніше, але цілі поки незмінні. Наше завдання-мінімум - зберегти прописку у Прем'єр-лізі. А максимум, чого ми будемо вимагати від хлопців, - це домагатися позитивного результату у кожному матчі.

Про перший матч у сезоні

- Нам вдалося виграти в Олександрії, але по одному такому поєдинку робити глобальні висновки не можна. Хоч про щось говорити можна буде десь після п'ятого туру.

Це був емоційний матч, перший офіційний у сезоні. Намагання хлопців десь навіть компенсувало їхні тактичні й індивідуальні помилки. Тим більше, що ми прекрасно знаємо, як важко грати в Олександрії. Думаю, поразки, які у команди були на зборах, мотивували гравців. У психологічному плані до поєдинку першого туру мої підопічні підійшли у хорошому стані.

Про дебютантів (Шабанова, Кравченка, Лухтанова, Лук'янчука і Біленького)

- Хлопці зіграли на максимумі, з огляду на те, як ми готові на даний момент. Багато футболістів приїхали до нас днів за 10 до старту першості, тому зрозуміти їхній реальний потенціал мені поки що складно. Та й говорити про якусь зіграність теж не варто.

Про майбутнього суперника у Лізі Європи - грецький ПАОК

- Поки тільки збираємо інформацію. Безпосередню підготовку до цього поєдинку почнемо після матчу із Зіркою. У загальних рисах можу сказати, що у ПАОКа насамперед сильна швидка та мобільна група атаки.

Не можу стверджувати, що на оборону Олімпіка ляже велике навантаження, оскільки розповів про перше враження від суперника. Результат можуть принести злагоджені дії всього колективу.

 

Про плани на Лігу Європи

- Навіщо обмежувати себе у якихось завданнях? Так далеко ми не заглядаємо. Будемо вирішувати питання по мірі їх надходження. Спочатку ми б хотіли обіграти ПАОК.

Про потенційних гравців збірної України

- Усе ж залежить від тренерського штабу збірної. Можливо, завдяки попаданню у Лігу Європи за Олімпіком стежитимуть пильніше.

На даний момент я б виділив лівого захисника Дмитра Нємчанінова, який у грі з Олександрією не тільки добре відпрацював в обороні, але ще і відзначився забитим м'ячем. У минулому сезоні він став найкращим в Олімпіку за кількістю гольових передач.

Можна було б звернути увагу на Заурі Махарадзе, Артема Шабанова, Андрія Богданова. Але знову ж таки - право вибору належить Андрію Шевченку та його помічникам. Я можу тільки дати консультацію з того чи іншого виконавця.

За матеріалами zbirna.com

Коментарі ()