Головне

Ярмоленко: Навіть не думаю про те, що Шевченко може піти

26.10.2017 16:01 2710 0
Ярмоленко: Навіть не думаю про те, що Шевченко може піти

Андрій Шевченко має залишитися головним тренером збірної України.

Про це заявив півзахисник Боруссії Андрій Ярмоленко в другій частині великого інтерв'ю, в якому він також розповів про німецький чемпіонат, а також оцінив останні матчі київського Динамо.

Першу частину інтерв'ю з Ярмоленком можна прочитати за цим посиланням.

- Андрій, яким ти уявляв собі німецький чемпіонат і яким його за ці неповні два місяці побачив?

- Мої очікування не могли не виправдатися. Високий рівень організації, високий рівень самого футболу - і все це на тлі переповнених трибун величезних стадіонів. У кожної команди - свій стиль гри, кожна з них не схожа на іншу. У когось більше довгих передач, у когось - високий пресинг. Хтось грає в три захисника, хтось - в чотири, а хтось - і в п'ять. Мені подобається, що тут матчі проходять кожні три дні, і у всіх доводиться викладатися по максимуму.

- Боруссія - фаворит чи не кожного поєдинку, але такого, як у нас в матчах проти Динамо і Шахтаря, немає. Ніхто і не думає стояти всією командою і відбиватися, правильно?

- У Дортмунді буває, що гості закриваються і роблять ставку тільки на оборону. Але коли приїжджаєш на виїзд, на перемогу грають всі. На кожну нашу атаку суперник відповідає своїм випадом. Такий футбол подобається глядачам, в ньому багато моментів. Вболівальники і є головний стимул - коли на трибунах їх збирається 50-60 тисяч, позаду особливо не постоїш.

- Як в матчі Динамо - Янг Бойз?

- Можливо, ця гра і була, як то кажуть, без середини поля, але динамівці створили набагато більше гольових моментів. У гостей їх було, здається, три - і вони забили два м'ячі. Шкода, що моїм колишнім партнерам не вдалося взяти реванш за осічку в Лізі чемпіонів. Осад від того поєдинку в Берні залишився.

- У зустрічі з Шахтарем футбол був зовсім інший - прагматичний ...

- У таких іграх по-іншому не буває. Думаю, гірників нічия влаштувала більше - позначилися чотири очки відриву в таблиці. У свою чергу кияни зіграли дуже організовано. І, з огляду на відсутність трьох провідних виконавців - Домагоя Віди, Сергія Сидорчука та Віктора Циганкова, - Динамо теж може занести цю нічию в актив.

Поєдинок був схожий на той матч, який проходив в першому колі. Тоді, в Харкові, Шахтар теж створив не багато моментів біля наших воріт, а ми свій шанс реалізували. Здавалося, і зараз все йде за таким сценарієм, але з ударом Мораеса впорався Андрій П'ятов.

- У центрі поля Динамо повернулося до системи гри зразка минулих сезонів. Як по-твоєму, це теж допомогло зв'язати суперника по руках і ногах?

- Думаю так. Я читав багато відгуків після матчу - всі говорять, що гра була нудною. Так, моментів було небагато, але з боку Києва такий футбол був виправданий. Треба розуміти, з ким динамівці грали. Всі знають, як Шахтар діє, якщо йому дати простір. Ось Динамо і позбавило супротивника його головного козиря.

У відкритий футбол з гірниками грати не можна. У них є такі швидкі виконавці, як Марлос, Тайсон, Бернард, а їм тільки дай простір. Спробуй потім наздожени! Так що я думаю, що тренерський штаб київської команди вибрав правильний план на гру, адже у Шахтаря взагалі не було гольових моментів, а у Динамо, як я вже говорив, міг забити Мораес. Плюс пенальті, який рефері не поставив.

- Тему арбітражу обговорювати будемо?

- Коментарів багато - у кожного своя думка. Навіть головний український суддя з'явився (посміхається). Давно його не було чути, а тут дав оцінку... Кажуть, рука ненавмисна. Але вона ж була, вона ж перегородила шлях м'ячу, який летів у ворота.

- Як тобі Микола Морозюк на правому фланзі півзахисту, та ще з капітанською пов'язкою?

- Ми з ним вже обговорювали цю тему. Пожартували трохи (посміхається). Думаю, Коля непогано виглядає, для нього це не чужа позиція, він може грати як захисника, так і півзахисника. Футболіст він технічний, в матчі з Шахтарем зіграв добре.

Андрій Ярмоленко

- Тема зміни амплуа була актуальною недавно і для тебе. Як ти поставився до того, що вийшов на матч проти Хорватії в центрі нападу?

- Із розумінням. Не буду приховувати, що мені комфортніше грати на своїй рідній позиції, але тренери мене викликали і все пояснили. Так склалася ситуація, так потрібно було в інтересах команди. У першому таймі у нас багато що виходило, а потім...

- Другу половину поєдинку з Хорватією потрібно було забути відразу після фінального свистка? Не будемо до неї повертатися?

- Я багато думав, аналізував, що ж насправді сталося. Можливо, позначився високий ігровий ритм, який ми підтримували до перерви. Може, витратили багато сил, їх не вистачило після години гри, і це позначилося на нашій концентрації. Перший пропущений м'яч - зайве тому підтвердження. Вимкнулися на пару секунд, і Луці Модричу цього виявилося достатньо.

- Чому потім не зібралися?

- Ось це найважливіше питання! Скільки пам'ятаю, в збірній постійно така картина. Пропускаємо - і все, життя закінчується. Ось це точно потрібно міняти. Як саме, не знаю, але потрібно. Я вже й не пам'ятаю, коли ми востаннє відігрувалися. Треба завжди грати до фінального свистка, а ми після пропущеного м'яча зіграли так, що я навіть не захотів переглядати цей матч. Після 60-ї хвилини футболу з нашого боку взагалі не було.

- Останні хвилини відбіркового турніру вийшли для збірної України провальними, але чи можна занести в пасив весь цикл?

- Користь можна витягти з будь-якої гри - навіть з тих останніх хвилин матчу з хорватами. Головне - зробити правильні висновки. Сподіваюся, ми їх зробимо і помилок не повторимо. Хороших моментів було достатньо.

- Ключовий епізод турніру - яким він був, на твій погляд?

- Поєдинок у Ісландії. Було дуже прикро за ту гру, яку ми показали з турками в Харкові. У всіх був неймовірний емоційний підйом, а потім одна помилка арбітра все зламала. Не в ній справа - в нас. Знову-таки, що сталося, я не знаю. Розслабилися? Ні. Втомилися? Сили начебто були. Важко сказати...

- У понеділок головний тренер збірної України Андрій Шевченко довго розмовляв з представниками ЗМІ. Коли ти з ним спілкувався востаннє?

- У понеділок і спілкувався - він дзвонив, щоб привітати мене з днем ​​народження. Було приємно.

- Долю тренера вирішить Виконком ФФУ. Можеш спрогнозувати ситуацію?

- Зі свого боку можу висловити наставнику всіляку підтримку. Він упевнений в своїх силах - це найголовніше. Я навіть не думаю про те, що Шевченко може піти. Не потрібно валити все на його плечі: ми разом програли цей відбір - разом і будемо нести відповідальність. Сподіваюся, нам вдасться повністю реалізувати всі ті задуми, які є у тренера, а вони нам, зізнаюся, імпонують.

- Тоді, може, варто Романа Зозулю набрати? Адже він член Виконкому...

- Правда? Чесно, навіть не знав. Звичайно, тоді наберемо! Хоча якщо серйозно, то Рома, думаю, і без нас підтримає наставника. Він був у збірній і краще за інших фахівців знає всю ситуацію.

За матеріалами zbirna.com.

Коментарі ()