Головне

Чемпіонат Європи. Україна повертається додому знову без медалей

07.02.2012 00:44 545 0
Чемпіонат Європи. Україна повертається додому знову без медалей

Збірна України з футзалу безславно закінчила свої виступи на чемпіонаті Європи вже у чвертьфіналі. Команда Лисенчука програла лише у серії пенальті, але своєю грою до цього навряд чи заслуговувала на те, щоб потрапити до півфіналу.

І справа навіть не у відверто захисній манері грі. Адже хорвати, за великим рахунком, теж діяли занадто обережно і матч на контрасті з попередньою грою цього раунду вийшов дуже обережним. Українці хоч і частіше виконували удари по воротах, але переважно робили це з не надто зручних ситуацій.

Символічною виглядає навіть ситуація, у котрій хорвати повели у рахунку. Провал правого флангу захисту, простріл і автогол, котрий міг стати навіть подвійним, настільки наші намагалися всязти свої кількістю, а не якістю. Втім, Овсянников випередив Павленка.

Після цього хорвати теж відійшли назад, а наші активізувалися. Винагородою став гол Чепорнюка, забитий після простої, але дуже ефективної комбінації. На жаль, українці після цього й надалі продовжували грати занадто обережно, хоча й були близькими до перемоги в овертаймі, коли лише стійка врятувала хорватів після пострілу Кондратюка.

Хорвати грали від оборони і, здається, розраховували на вдачу у серію пенальті. Розрахунок не виявився хибним: їх воротар Юкіч тричі реагував на постріли українців, в той час як нашого кіпера Іваняка балканці раз-по-раз змушували витягувати м’яч з кута воріт, протилежного тому, куди він кидався. Символічним видається те, що останній постріл в українців невдало виконав капітан команди Легчанок. Колектив, створений Лисенчуком, можливо, не заслуговував на поразку, але й на перемогу відверто не награв.

Коментарі ()