Головне

Євген Ривкін: "Хлопці горять бажанням гідно представити Україну на Євро-2014"

15.01.2014 13:02 653 0
Євген Ривкін: "Хлопці горять бажанням гідно представити Україну на Євро-2014"

Євген Ривкін, який минулого року змінив біля керма національної збірної України з футзалу Геннадія Лисенчука, не ставить конкретних цілей.

Окреслюючи завдання на майбутній турнір, він хоче, щоб на кожну гру його підопічні виходили з однією єдиною думкою - перемогти.

"Для будь-якого футболіста турнір подібного рангу - це свого роду вершина, - сказав наставник в ексклюзивному інтерв'ю UEFA.com. - І цілком природно, пробившись у фінальну стадію, постаратися не зупинитися на досягнутому, а піднятися вище. Нехай навіть для цього потрібно буде перебороти обставини, перебороти себе".

У попередній заявці вдалося зібрати всіх найсильніших, на думку головного тренера, виконавців. 22 січня на завершальний збір до Києва прибудуть 16-18 з 25 кандидатів на поїздку до Бельгії. В остаточну заявку потраплять 14.

"Мені дуже хотілося б, щоб кожен з них міг у потрібний момент стати лідером. Яким би не був склад, у збірній будуть кваліфіковані майстри. Моє завдання - об'єднати їх спільною ідеєю. Вдасться - впевнений, ця команда буде здатна на багато що", - зауважив Ривкін.

Ті, хто під керівництвом нового наставника пробивався в Антверпен через сито кваліфікації, пройшли кілька корисних уроків. Зокрема, на груповому етапі серйозним ударом по лідерським амбіціям українців стала поразка від Словенії з рахунком 3:8.

"Це був болючий, але, сподіваюся, корисний досвід, - продовжив тренер "синьо-жовтих". - Череда успіхів може замилити око. Нас же вельми вчасно облили холодним душем".

Зайнявши друге місце у групі, де, крім словенців, також виступали команди Англії та Туреччини, українці добували путівку на Євро-2014 у стикових поєдинках з Угорщиною. Обмінявшись домашніми перемогами (2:1 та 5:4), "синьо-жовті" пройшли далі за правилом виїзного гола.

"У тих іграх нам доводилося діяти з листа, експериментувати навіть по ходу зустрічей, - згадав Ривкін. - Добре все, що добре закінчується. Ми виконали проміжне завдання, а вже у наступних спарингах з Італією та Хорватією вдалося визначитися з основним складом, награти деякі зв'язки, відпрацювати ігрові моделі".

Календар групового етапу розпорядився так, що першими у групі "А" "схрестять шпаги" господарі турніру бельгійці та збірна Румунії. Цей матч відбудеться 28 січня, а Україна вступить у справу двома днями пізніше.

"Ми зможемо побачити наших безпосередніх суперників у справі в умовах, коли їм доведеться грати у відкриту. Це дає нам певну стратегічну перевагу, - сподівається Ривкін. - Враження, складене по товариських матчах, не може бути повним. Офіційний рівень - це зовсім інше".

Січневе вікно для товариських матчів українці використовувати не стали. Тренерський штаб віддав перевагу дозволити кандидатам у збірну провести новорічні свята в колі сім'ї.

Так що суперникам "синьо-жовтих" доведеться задовольнятися розбором їх жовтневих спарингів з Італією (4:3 і 2:2) і грудневих з Хорватією (2:3 і 3:1).

"Обидва опоненти на попередньому Євро вийшли у півфінал. Так що розвідка боєм, безсумнівно, вдалася. Ми перевірили хлопців у справі, подивилися, хто на що здатний. До початку турніру "збірникам" належить провести ще два тури національного чемпіонату, і потім ми зберемося у Києві - закріплювати пройдене і відшліфовувати напрацьоване. Хлопці це розуміють і горять бажанням гідно представити Україну серед кращих команд Європи", - підсумував Ривкін.

Коментарі ()