Головне

Екстра-ліга. Харківський Локомотив - чемпіон України. ФОТО

30.05.2014 23:00 797 0
Екстра-ліга. Харківський Локомотив - чемпіон України. ФОТО

Харківський Локомотив став чемпіоном України з футзалу.

У другому матчі фінальної серії Локомотив з рахунком 8:3 розгромив львівську Енергію і отримав перемогу в серії 2:0.

Як і у всіх попередніх матчах плей-офф, склад Локомотива був далекий від оптимального. До травмованих Дмитра Клочка та Микити Шпигаря додалися Віталій Кісельов і Бето, які пропускали ігри через картки. До того ж, з трибун спостерігав за грою і тренер Павло Пікалов, який був вилучений у першому матчі фінальної серії.

Початок матчу вийшов інтригуючим. Всього лише одинадцять секунд знадобилося "енергетикам" для того, щоб відкрити рахунок. Точна передача на п'ятачок, і Рогачов з метра переправляє м'яч у ворота. Харків'яни кинулися відіграватися. Енергія ж у своєму стилі, забивши швидкий м'яч, стала діяти від оборони.

Локомотив, отримавши свободу для маневру, зміг реалізувати свій шанс на взяття воріт. На шостій хвилині матчу Дмитро Сорокін помучиі оборону львів'ян і видав пас-цукерочку на Євгена Клочка, який грамотно розпорядився м'ячем - 1:1.

Традиційний, уже десь очікуваний, перехід на гру з п'ятим польовим у львівської Енергії не приніс дивідендів. Водночас, на 8-й хвилині Микола Білоцерківець, вкотре отримавши пас "на стовпа", протиснув оборону, розвернувся та проштовхнув м'яч повз воротаря у ворота - 1:2.

Але "енергетики" дуже швидко відігралися. На 11-й хвилині львів'яни перехопили м'яч на половині майданчика Локомотива, і після передачі Павленко Євген Рогачов завдав точного удару метрів з семи. За п'ять хвилин до кінця у львів'ян знову гра з п'ятим польовим, і це знову приносить швидкий успіх - Євген Рогачов замкнув передачу Максима Павленко.

Але піти на перерву лідером Енергії не судилося. На 18-й хвилині Кардаш заробляє п'ятий фол і жовту картку на Дмитру Сорокіну. Удар Журби зі штрафного у ближній кут - 3:3. Гра вп'ятьох принесла Енергії як удачу, так і розчарування. А першим "розчарував" у цій тактиці львів'ян удар зі своєї штрафної Олександра Сорокіна - м'яч прямісінько влетів у незахищені ворота. Ось такий "гол у роздягальню" вийшов у Локомотива наприкінці тайму, і попереду харків'яни - 4:3.

У другому таймі Енергія почала гру відразу з п'ятим польовим. І тут же повторення пройденого - Євген Клочко точно пробив по порожніх воротах, і м'яч закотився у сітку - 5:3. "Енергетики", як і раніше, розраховували на п'ятого польового, однак припускалися невимушених помилок у передачах.

Локомотив відчув, що суперник "підсів", посилив натиск. Євген Сірий красиво з правого флангу точно пробив у ближню "дев'ятку", і рахунок став 6:3. На 33-й хвилині Олександр Сорокін пройшов лівим флангом і віддав передачу на Євгена Клочка, а той п'ятою відправив м'яч у сітку.

Енергії не залишалося нічого іншого, як продовжувати грати з п'ятим до останніх секунд. Натомість, Локомотив забив ще двічі. У підсумку перемога у серії Локомотива - 2:0, і харків'яни другий сезон поспіль піднімаються на найвищий щабель п'єдесталу пошани чемпіонату України.

За матеріалами офіційного сайт МФК Локомотив

Нагадаємо, що бронзовим призером став івано-франківський Ураган.

Чемпіонат України-2013/14 з футзалу

Екстра-ліга

Плей-офф

Фінал

Другий матч

30 травня

Енергія (Львів) - Локомотив (Харків) 3:8 (3:5)

Голи: 1:0 - Рогачєв (1), 1:1 - Клочко (6), 1:2 - Білоцерковець (8), 2:2 - Рогачов (11), 3:2 - Рогачов (16), 3:3 - Журба (18),3:4 - Сорокін (20), 3:5 - Клочко (23), 3:6 - Сірий (31), 3:7 - Клочко (33), 3:8 - Сорокін (40)

Коментарі ()