Головне

ЧС-2016. Збірна України далі 1/8 фіналу не пройшла, поступившись Аргентині. ВІДЕО

23.09.2016 07:26 2916 0
ЧС-2016. Збірна України далі 1/8 фіналу не пройшла, поступившись Аргентині. ВІДЕО

Національна чоловіча збірна України з футзалу не змогла пробитися далі 1/8 фіналу на Чемпіонаті світу 2016 року у Колумбії. На даній стадії кривдниками наших співвітчизників стала команда Аргентини.

Основний час завершився нульовою нічиєю. А перемогу суперникам приніс з 10-метрового удару Куццоліно після того, як українці перебрали фолів за кілька хвилин до фінальної сирени.

У першому таймі поєдинку між Аргентиною й Україною точилася боротьба за ініціативу. На початку гри вона була у руках аргентинців, які, вочевидь, робили ставку на швидкий м'яч. Але українські футзалісти швидко змогли перевести гру на половину майданчика "небесно-блакитних".

Більше того - у підопічних Олександра Косенка були дуже перспективні моменти для взяття воріт Сормієнто. Чого вартий епізод, який мав Олександр Сорокін. М'яч після його удару з перспективної позиції потрапив у штангу. Крім нього, хороші можливості для того, щоб забити у ворота збірної Аргентини мали Михайло Грицина, Євген Валенко, Дмитро Сорокін.

Довелося протягом першого тайму вступити у гру і Євгенові Іваняку - голкіпер і капітан збірної України кілька раз надійно зіграв на "останньому рубежі". Тому перша 20-хвилинка закінчилася з нетиповим для футзалу рахунком - 0:0.

Більша частина другої половини матчу пройшла під диктовку аргентинців, які мали кілька непоганих шансів для взяття воріт Іваняка. Могли відзначитися Таборда, Борутто та Куццоліно. Але Іваняк був на висоті. Найнебезпечніший момент у збірної Аргентини був на 32-й хвилині, коли Борутто якимось дивом не зміг влучити у порожні ворота після небезпечної контратаки.

Що стосується збірної України, то вона здебільшого у другій 20-хвилинці переважно захищалась, але іноді все-таки мала деякі нагоди біля воріт Сормієнто, якими, на жаль, не скористалась. Тому, за підсумками двадцяти хвилин була зафіксована нічия, і матч перейшов у додатковий час.

Протягом овертайму збірна Аргентини більше володіла ініціативою, але з усіма спробами південноамериканців справлявся Іваняк. Але все вирішив необов'язковий шостий фол на 49-й хвилині. Куццоліно реалізував 10-метровий.

Українці відразу перейшли на гру з п'ятим, однак перевести гру у серію пенальті їм не вдалося. Таким чином, збірна України вибуває на стадії 1/8 фіналу.

Огляд матчу - за матеріалами сайту Асоціації футзалу України

 Світлина facebook.com/UKRAINEFUTSAL

Чемпіонат світу 2016 року з футзалу

Чоловіки

Колумбія

1/8 фіналу

22 вересня

Аргентина - Україна 1:0 д.ч. (0:0, 0:0, 0:0)

Гол: Куццоліно (49, з 10-метрового)

Аргентина: Сормієнто – Стаццоне, Вільхельм, Борутто, Куццоліно - Базіле, К. Вапоракі, А. Вапоракі, Таборда - Алан Бранді

Україна: Іваняк – Білоцерківець, Журба, Д. Сорокін, Бондар - Мих. Грицина, Мик. Грицина, Валенко, Коваль - О. Сорокін

Попередження: Д. Сорокін (26), Борутто (33), А. Вапоракі (46)

Удари: 73 - 48
Удари у ствір: 22 - 11
Удари повз: 28 - 17
Заблоковані удари: 23 - 20
Кутові: 11 - 4
Сейви: 11 - 21

Коментарі ()