Головне

Євро-2018 (відбір) з футзалу. Україна - Хорватія 2:1. Підопічні Косенка їдуть у Словенію!

11.04.2017 20:40 7889 0
Євро-2018 (відбір) з футзалу. Україна - Хорватія 2:1. Підопічні Косенка їдуть у Словенію!

Футзальна збірна України здобула пряму путівку на чемпіонат Європи 2018 року до Словенії. Перепустку на цей турнір "синьо-жовтим" принесли три перемоги на домашньому міні-турнірі, який приймав київський Палац спорту 8-11 квітня 2017 року.

Усе вирішувалося в останній день змагання у протистоянні України та Хорватії. Обидві команди підійшли до очної зустрічі, маючи по дві перемоги над Чорногорією та Бельгією. З єдиним нюансом: "картаті" мали кращу різницю забитих і пропущених м'ячів. А це означало, що хорватів могла влаштувати і нічия, а от підопічним Олександра Косенка потрібно було обов'язково вигравати.

Світлина ФФУ

Українці активніше почали поєдинок, увімкнувши пресинг. І моменти не примусили себе чекати. Спочатку Білоцерківець втік від захисника, прибрав м'яч під себе та пробив, але воротар, який вчасно залишив свої володіння, встиг ногою на кутовий перевести удар. А згодом Коваль після розіграшу кутового прострілював на дальню стійку, але Новак у падінні не зумів поцілити у ворота.

Збірна України ще трохи поатакувала, після чого гра вирівнялася. Допоміг "картатим" вчасний тайм-аут. І одна з небагатьох атак принесла їм плоди. Єловчич один в один переграв Коваля та пробив у ближній кут Іваняка. 0:1 - і команді України тепер потрібно було забивати двічі.

Та гості попереду були недовго. Вже за дві хвилини, коли, здавалося, навіть трибуни якось знітилися, захисник хорватів втратив м'яч на власній половині, і Журба з Білоцерківцем розіграли чудову стінку, яку точним удар фактично у порожні ворота завершив останній. 1:1 - і попереду в українців було 25 хвилин, щоб вирвати перемогу.

Мав виводити Україну вперед наприкінці першого тайму Журба. Він обікрав суперника, вийшов на ворота та хотів поцілити поміж ніг воротарю, проте той вчасно схрестив ноги. Хорвати відповіли по-своєму: розіграли чудову комбінацію, і тільки Іваняк врятував наші ворота після удару Сутона буквально з п'яти-шести метрів.

Світлина ФФУ

Були сподівання, що у другому таймі "синьо-жовті" обов'язково дотиснуть "картатих". Проте з кожною хвилиною ці сподівання якось потихеньку згасали... За десять хвилин українці створили буквально кілька напівмоментів. Гості же чудово та невимушено захищалися. І не просто відбивалися, а й переходили час від часу у непогані контратаки.

Нарешті, на 29-й хвилині після рикошету м'яч потрапив до Білоцерківця, який фактично без перешкод бив метрів з семи. Вище воріт. Хорватія відповіла потужним ударом Новака у ближній кут. Лише стійка воріт прийшла на допомогу Іваняку й Україні. "Картаті" ще й увімкнули пресинг. І це у них добре виходило, чесно кажучи.

За чотири хвилини до фінальної сирени наші гості навіть більше володіли м'ячем. Здавалося, що українській збірній не судилося бути переможцем у цьому протистоянні. Та у відповідальний момент пройшла стрімка контратака. Коваль віддав на Разуванова, який несподівано для воротаря відразу пробив. Юкич пропустив над собою, не очікуючи такого повороту подій.

Мато Станкович відразу ж випустив п'ятого польового гравця. І в останні хвилини глядачам на трибунах і біля екранів довелося серйозно понервувати. Українці грали на відбій. Крім того, на щастя, у гостей ніяк не виходило довести розіграші до ударів. У підсумку, за три з половиною хвилини у хорватів був лише один удар - і той неточний.

Світлина ФФУ

Збірна України здобула другу вольову перемогу поспіль. І тепер Олександр Косенко може спокійно готувати тактики на чемпіонат Європи-2018, який взимку прийме Словенія. А от на Хорватію чекає раунд плей-офф, де ця команда, безумовно, буде одним з фаворитів.

Коментарі ()