Головне

Безсонова зібрала все домашнє золото

17.08.2009 00:20 638 0
Безсонова зібрала все домашнє золото

Цього року Києву поталанило - двічі на рік він приймав великі турніри з художньої гімнастки. Окрім традиційного весняного "Кубка Дерюгіної" київський Палац спорту цими вихідними приймав ще й етап Кубка світу.

Для українських художниць він був особливим - останньою перевіркою сил перед чемпіонатом світу в Японії.

І дівчата використали його на повну.

Ганна Безсонова стала абсолютною переможницею турніру. За відсутності своєї головної конкурентки, олімпійської чемпіонки Євгенії Канаєвої українка, незважаючи навіть на огріхи в виконанні вправ , була недосяжною для конкуренток.

І це при тому, що Безсонова виступала на змаганнях з новими композиціями зі скакалкою і стрічкою.

Друге місце в багатоборстві дісталось росіянці Ользі Капрановій, незважаючи на традиційні для неї втрати предмета. Третьою стала болгарка Сільвія Мітєва.

Саме результати Мітєвої і українки Аліни Максименко стали головною несподіванкою турніру. Адже цьогорічні дебютантки великих змагань потіснили іменитих і титулованих учасниць олімпіади - Алію Юсупову і Ірину Різенсон - і розіграли між собою бронзу в багатоборстві.

Аліна Максименко на повну заявила про себе в Києві. Фото Reuters

У кваліфікації (багатоборстві) Максименко у трьох видах йшла третьою, а в останньому все ж поступилася болгарці. П'ятою стала Юсупова, шостою Різенсон.

Можливо, в змаганнях додалось би інтриги, якби на Кубок до Києва приїхали білоруски, але вони за тиждень приймають аналогічний етап, і столицю України проігнорували.

Натомість київська публіка побачила представниць таких екзотичних для "художки" країн як Естонія, Норвегія, Кіпр, Малайзія і... ПАР. Так само були малазійка і єгиптянка і серед суддів.

Втім не лякайтесь - у всіх цих країнах сумлінно працюють тренери з колишнього СРСР, а гімнастки з ПАР навіть їздять на стажування в школу Дерюгіних. Хоча змагатися їм все таки краще з молодшою групою української школи.

До фіналів екзотичні гімнастки звісно не пробилися і за медалі київського етапу кубка світу змагалися українки Безсонова і Максименко, росіянки Капранова, Дмітрієва і Луконіна, болгарки Мітєва і Мінчєва, казашка Юсупова, азербайджанка Гурбанова та ізраїльтянка Різенсон. Останній, до речі, можна було давати приз глядацьких симпатій, адже вона зривала другі за величиною овації після Безсонової.

А ось росіянці Капроновій доводилось виступати якщо не в гробовій тиші, то лише під вигуки підтримки представників російської збірної. Можливо, сам з цим пов'язано те, що Ольга фактично встановила антирекорд змагань зі втрати предметів.

Результати

Стрічка

1 Безсонова (Україна) - 28 балів.

2. Максименко (Україна) -  27,6

3. Карпанова -  26,2

У цьому виді Безсонова продемонструвала нову композицію під запальні українські танці. Незважаючи на те, що композиція зовсім нова, а темп її дуже високий, українка була неперевершеною.

Обруч.

  1. Безсонова (Україна) - 27,8
  2. Капранова (Росія) - 27,6
  3. Мітєва (Болгарія) - 27,450
  4. Максименко (Україна) - 27,150

Цьогорічна композиція Безсонової з обручем виглядає не так шедеврально як попердня на музику з "Аврори". До того ж ефект від неї був змазаний тим, що Аня випустила предмет. В Києві це не позначилося на оцінках, але на чемпіонаті світу судді будуть значно прискіпливішими.

М'яч .

  1. Безсонова  (Україна) - 28,3
  2. Мітєва (Болгарія) - 27,5
  3. Максименко (Україна) - 26,6

Виступи з м'ячем стали найбільш драматичними для учасниць. Ні Алія Юсопова, ні Анна Гурбанова, ні юна росіянка Яна Луконіна не обійшлися без втрати предмета. Але найбільш драматичним став виступ Ольги Капранової, у якої м'яч не тільки впав, але й викотився за майданчик. Це вбило фінал композиції росіянки, тому її драматичне падіння повністю передало настрій гімнастки. Оцінка - 24,150 - жодних шансів на медаль.

Ольга Капранова. Щастя було не довгим. Фото АР

Першій приборкати м'яч вдалося Ірині Різенсон. Але виступи Максименко, Мітєвої і Безсонової були переконливішими. Особливо радувала Аня, якій композиція вдавалася до останнього акорду - досі гімнастці не могла завершити в музику останню складну стійку. Але в Києві вдалося все. І 28,3 - найвищий бал дня.

Стрічка.

1 Безсонова (Україна) - 28.

2. Різенсон (Ізраїль) - 26,3

3. Юсупова  (Казахстан) - 26,125

Лише в останньому фіналі дня Юсуповій і Різенсон вдалося довести, що є ще порох в порохівницях і вони ще можуть змагатися за медалі. Особливо київській публіці сподобалась композиція Ірини під добре знайомі "bessame mucho". Сільвія Мітєва, яка в суботу завдяки вправі зі стрічкою стала третьою, у неділю зав'язала її в вузол і показала лише шостий результат. Не надто сподобалось суддям і танго з фільму "Мулен руж" від Максименко - четвертий результат.

А ось Карміна бурана з демонічного фільму "Омен" у виконані Анни Безсоновї була неперевершеною. І хоч Аня і заплуталась трохи в стрічці, на оцінку це майже не вплинуло.

Демонічні образи Ані до лиця. Фото АР

Всe золоті запаси Кубка світу залишилися в Києві. А  Безсонова їхатиме до Японії на чемпіонат світу упевнена в своїх силах і з хорошим настроєм.

Коментарі ()