Головне

Шимкуте: Змінюю громадянство не для гри за збірну Росії

23.03.2012 17:34 3330 0

Колишня лідер жіночої збірної України з гандболу Регіна Шимкуте змінює громадянство на російське, але причиною цього є не перехід у збірну Росії чи одруження, а звосім інший фактор.

Про ситуацію докладно розповіла газеті "Сегодня" сама 26-річна гандболістка "Ростов-Дона".

"Я взагалі не хотіла афішувати зміну громадянства. Порадилася з батьками, вони допомогли прийняти рішення (тато Регіни - литовець, мама - росіянка, хоча народилася гандболістка в Херсоні). Вирішила, що хочу жити в Росії і прийняти громадянство цієї країни", - почала вона.

"Зовсім не для збірної Росії. Це чисто мої особисті спонуки. Вважаю, що мені в майбутньому буде краще жити в Росії. Документи оформляються вже півроку, подала на вид на проживання", - розповіла Шимкуте.

При цьому сама Регіна запевнила, що чутки про її одруження не мали під собою ніяких підстав, просто вона хоче бути ближче до родичів, які живуть в Росії і Литві.

"В Україні в мене - тільки батьки, крім них нікого. Поки планую грати і жити в Ростові. Тренерам збірної Україні прямо сказала: не хочу мучити ні себе, ні вас. Брати інше громадянство і далі грати за Україну - якось смішно", - вважає вона.

"За Україну я не граю з минулої зими, після ЧЄ-2010. Звичайно, хотілося б і далі виступати на рівні національних команд, але зараз це останнє, про що я думаю. Ніяких контактів зі збірною Росії у мене не було, і вже тим більше мене ніхто заради цього не вмовляв змінити громадянство", - наголосила спортсменка.

"Та й чи викличуть вони мене - ще велике питання. Що стосується клубу - так, у "Ростові" я не буду вважатися легіонером, це плюс. Але клуб побажань в цьому сенсі не висловлював", - додала Шимкуте.

При цьому Шимкуте вважає, що умови підготовки у збірній Росії трохи краще, судячи з того, як з її клубу викликають збірниць на збори.

Нагадаємо, раніше російське громадянство прийняли фігуристка Тетяна Волосожар і шахіст Сергій Карякін.

Додамо, що міг отримати російське громадянство і тенісист Олександр Долгополов.

Коментарі ()