Головне

ФГУ намагається зберегти у чоловічій гандбольній Суперлізі шість команд

26.06.2014 16:02 384 0

24 червня у Києві відбулася нарада за участю представників гандбольних команд чоловічої Суперліги.

На заході були присутні делегації лише від трьох запорізьких клубів: Мотора, ЗТР і ЗНТУ-ЗАБ, пише офіційний сайт Федерації гандболу України.

Під час цієї зустрічі голова Комітету з організації та проведення змагань ФГУ Борис Юмашев висловив побоювання щодо ймовірного зменшення кількісного складу чоловічої Суперліги наступного сезону, що зумовлено політичною ситуацією у країні та вкрай складним фінансовим становищем багатьох команд.

Під загрозою опинитися за бортом чемпіонату України у Суперлізі наразі знаходяться донецький Шахтар-Академія та полтавське Динамо. Керівництво чемпіона України чоловічої Вищої ліги сезону-2013/14 Буревісник (Луганськ) поки теж не надало ствердної відповіді щодо своєї участі або у Суперлізі, або у Вищій лізі.

Юмашев під час засідання повідомив про те, що команди з Тирасполя та Кишинева попередньо висловили бажання приєднатися до клубів української чоловічої Суперліги.

У свою чергу Комітетом з організації та проведення змагань ФГУ був підготовлений календар чемпіонату України чоловічої Суперліги на наступний сезон з урахуванням 6 команд. Система розіграшу, як у сезоні, що завершився.

Коментарі ()