Головне

Жіноча та чоловіча гандбольні Суперліги пройдуть за новим форматом

19.07.2016 16:19 639 0

У сезоні-2016/2017 чемпіонати України серед команд жіночої та чоловічої Суперліги з гандболу пройдуть за зміненим форматом.

Жіноча суперліга пройде у два етапи, інформує офіційний сайт Федерації гандболу України.

У жіночій Суперлізі зіграють Галичанка (Львів), Карпати (Ужгород), Дніпрянка (Херсон), Спартак (Київ), Економунівер (Тернопіль) і Реал (Миколаїв).

Чемпіонат стартує 9-10 вересня. Перший етап чемпіонату пройде у два кола з двома спареними матчами у кожному турі: вдома та на виїзді. Всього кожна команда проведе на цьому етапі по 20 матчів.

Згідно з турнірною таблицею, за підсумками першого етапу команди будуть поділені на дві групи по три команди: група А (команди 1-3 місця) та група В (команди 4-6 місця).

На другому етапі всередині кожної групи пройдуть по три з’їзні тури (кожна команда прийматиме по одному). За підсумками другого етапу буде сформовано остаточну турнірну таблицю чемпіонату. Усі очки, здобуті командами на першому етапі, зберігаються і на другому етапі.

У чоловічій Суперлізі зіграють Мотор (Запоріжжя), ЗТР (Запоріжжя), ЦСКА (Київ), ЗНТУ-ЗАБ (Запоріжжя), ЗТР-Буревісник (Запоріжжя), КДЮСШ-ЛДУФК (Львів), Шахтар (Маріуполь) та, можливо, Динамо (Полтава).

Чоловічий чемпіонат стартує 10-11 вересня. Турнір пройде у чотири кола з роз’їздними турами. У кожному турі по одному матчу.

У чемпіонаті можливий плей-офф за 1-2 місця та 3-4 місця. Серії плей-офф відбудуться, якщо за підсумками 4-х кіл різниця очок між 1-ою та 2-ою, а також 3-ою та 4-ою командами складатиме 5 очок чи менше. Якщо різниця очок становитиме більше 5-ти очок, то плей-офф у цій парі не проводитиметься.

Світлина handball.motorsich.com
Коментарі ()