Головне

Новий тренер збірної України з хокею з м'ячем: Шведам подобаються національні кольори України

07.12.2015 13:04 263 0
Новий тренер збірної України з хокею з м'ячем: Шведам подобаються національні кольори України

На фото головний тренер збірної Магнус Альм і президент УФХМР Сергій Бабенко (фото газети Alandstidningen)

Виконком УФХМР визначився із кандидатурою головного тренера національної збірної України з хокею з м'ячем, яка готується до чемпіонату світу в Ульяновську, інформує сайт Української федерації хокею з м'ячем і рінк-бенді.

Ним став, як уже повідмоляв Чемпіон, шведський фахівець Магнус Альм. Минулої зими він зустрічався з українською делегацією, що брала участь у юнацькому чемпіонаті світу у Сарпсборзі. Також він є шанувальником української музики та володіє російською мовою.

20 листопада президент УФХМР Сергій Бабенко зустрівся з Магнусом у м. Марієхамн, Аландські острови. Разом вони провели скайп-конференцію з тренером збірної України Сергієм Акуловим та обговорили порядок денний на тренувальний збір кандидатів до національної збірної, що відбувся 28 листопада у Харкові, а також план підготовки збірної до чемпіонату світу.

- Пане Альм, що Ви знали про Україну раніше? Чи цікавились українським хокеєм з м'ячем?

- Я знаю, що хокей з м'ячем розвивався в Україні під час радянської ери, але я не знав, що бенді продовжив розвиватися, коли Україна стала незалежною. Я маю великий інтерес і знання про команди, клуби та країни. Я знаю, що бенді в Україні сконцентрований у Дніпропетровській і Харківській областях.

Я маю історичний і політичний інтерес, тому я дещо знаю про Україну. Для шведів, мабуть, битва під Полтавою є найбільш відомою, коли Карл XII та Мазепа програли битву Петру Великому. Шведам також подобаються ваші національні кольори. Я особисто люблю пісні та тексти Океана Ельзи.

- Чи бачили Ви відео зі збору української збірної минулого тижня у Харкові? Які ваші враження про українських гравців?

- Я бачив відео та прийшов до висновку, що гравці здебільшого схиляються до гри у рінк-бенді, але їм потрібні бенді-вправи на великому льоду. Це має бути інакша тактика та модель пересування для 10 гравців.

- Чого Ви чекаєте від чемпіонату світу в Ульяновську? Збірна Японії є нашим найпринциповішим суперником. Наскільки добре Ви знаєте ту збірну, і як ми зможемо її перемогти?

- Я бачив відео матчів у групі Б у Хабаровську. Японія, наприклад, є дисциплінованою командою, але ми маємо великий шанс, щоб їх перемогти, якщо кожен буде займатися своєю справою на своїй позиції на полі.

- Андрій Марковиченко сказав, що наша збірна має вигравати групу Б. Власно, це мета нашої федерації. Минулого року Ви зустрічалися з нашою молодіжкою. Чи реально Україні вийти у групу А у найближчі кілька років?

- Це абсолютно реальна можливість для України - досягнути групи А, але це, ймовірно, займе принаймні 4 роки. І я думаю, що Україна дуже потребує спорудження стандартого поля для хокею з м'ячем (105 х 65 м). Сподіваюсь, воно буде побудовано за 2 роки.

- В Україні є одна натуральна ковзанка для міні-хокею з м'ячем 8 на 8 гравців у Будах. І ми плануємо готуватися до чемпіонату світу там у випадку сприятливих погодних умов. Більшість нашіх гравців є гравцями у хокей із шайбою. Що їм необхідно робити, щоб максимально швидко адаптуватись до хокею з м'ячем?

- Стосовно того, як перетворити гравця у хокей з шайбою у гравця в хокей з м'ячем, це потребує часу і залежитиме від зацікавленості гравців. А формула така:

1. Катання по великому колу в обох напрямках у залежності від позиції на полі;
2. Завжди на швидкості, ніколи не зупинятися, але прискорюватися при пропозиції м'яча;
3. Гра з м'ячем з боку в бік або назад, але з просуванням вперед.

Легко в теорії, дещо важче на практиці, але ми будемо намагатися!

- Чи плануєте Ви відвідати Україну у майбутньому? В Україні є одне шведське село.

- Я дуже сподіваюся, що зможу відвідати Україну найближчим часом. І так, я знаю про маленьке село Gammelsvenskby (тепер частина села Зміївка Херсонської області - ред.). Якщо УФХМР вдасться активізувати ресурси, а гравці справді захочуть прикласти зусилля та багато тренуватися і вивчати бенді, питання буде не "можливо", а "коли" ми будемо грати у групі А.

- Ваші колеги Томас Енгстрьом і Йоран Ослунд були у Дніпропетровську та можуть вимовити назву нашого міста. Але Ларс Веннерхольм сказав, що це занадто важке слово для нього. Чи складно буде вам вимовити це слово?

- Я зустрічав Томаса Енгстрьома минулої п'ятниці, і він розповів мені про їхню подорож. Я думаю, що так, зможу вимовити.

Коментарі ()