Українська правда

Білорусь зобов'язала "Сокіл" грати із молодими хокеїстами

Сергей Шемшученко — 21 травня 2009, 10:48

З наступного сезону у молодих обдарувань українського хокею з'являється додатковий шанс пробитися на новий рівень гри. Згідно з ініціативою білоруської федерації, всі учасники 18 чемпіонату сусідньої країни зобов'язані заявляти в протокол на гру не менше двох хокеїстів 1990 р.н. або молодше.

Раніше це правило не поширювалося для іноземних команд, але зараз білоруси змусили гостей з України та Латвії підкоритися своєму новому положенню. Відтепер на двобій екстраліги тренерський штаб зобов'язаний включити не більше 22 хокеїстів, з яких два воротаря і два молодих дарування.

Як повідомляє прес-служба "Сокола", зараз контракт з київським клубом мають чотири хокеїста 1990 року народження: Михайло Балабан (воротар), Олексій Маліченко, В'ячеслав Литковський (обидва - захисники), Денис Симонов (нападник), а також фактурних захисник 1991 р.н. - Костянтин Шарапов. З перерахованого квінтету тільки уродженець Харкова голкіпер Балабан "засвітився" в минулому сезоні в основному складі "Сокола". В активі Михайла 13 зіграних хвилин (одна пропущена шайба) у третьому матчі 1/4 фіналу в Ханти-Мансійську проти майбутнього чемпіона "Югри".

Нагадаємо, що в період виступу у "вишці" Росії, "Сокіл" мав можливість заявляти на матч 22 виконавця будь-якого віку, зокрема двох воротарів.