Українська правда

"Харків" переміг на міжнародному турнірі у Донецьку

Сергей Шемшученко — 14 вересня 2009, 13:33

Хокейний клуб "Харків" переміг на турнірі "Кубок мера", який з 11 по 13 вересня тривав у Донецьку на льодовій арені "Лідер".

Участь у турнірі взяли також ХК "Ростов-на-Дону", ХК "Бєлгород" та господарі турніру - донецький "Донбас".

Вже в перший день харків'яни нокаутували гостей з Ростова-на-Дону, а в другий ігровий день не залишили жодних шансів ХК "Бєлгород". У останній ігровий день, перебуваючи у ранзі переможця турніру, підопічні Олександра Кобикова розправились з господарями - 5:2. Рахунок міг бути і більшим, але бездоганна голкіпера донеччан Володимира Набокова дозволила господарям програти з пристойним рахунком.

Серед інших матчів варто відмітити драматичний поєдинок "Донбасу" та ХК "Ростов-на-Дону". За півтори хвилини до фінальної сирени господарі вели 7:6, але потужний кидок 46-річної живої легенди радянського та російського хокею Іллі Бякіна перевів гру у додатковий час. У овертаймі команди шайб не закидали, а у серії "хокейних пенальті" більше пощастило гостям.

Але найяскравіше шоу вболівальники побачили у матчі, який вирішував долю другого місця. Вже після першого періоду ХК "Ростов-на-Дону" перемагав бєлгородську команду з розгромним рахунком 6:1. Здавалося, що всі питання щодо переможця матчу знято... Але так тільки здавалося. ХК "Бєлгород" не лише зрівняв рахунок і й встиг вирвати перемогу у основний час!

Результати:

11 вересня:

"Донбас" - ХК "Бєлгород" - 3:7
ХК "Харків" - ХК "Ростов-на-Дону" - 17:3

12 вересня

ХК "Харків" - ХК "Бєлгород" - 10:4
"Донбас" - ХК "Ростов-на-Дону" - 7:8 Б

13 вересня

ХК "Ростов-на-Дону" - ХК "Бєлгород" - 7:9
ХК "Харків" - "Донбас" - 5:2

Турнірне становище: ХК "Харків" - 9, ХК "Бєлгород" - 6, ХК "Ростов-на-Дону" - 2, "Донбас" - 1

ФХУ