Українська правда

"Сокіл" зберіг усіх голкіперів

Сергей Шемшученко — 7 липня 2010, 18:00

Всі чотири голкіпера, яким керівництво "Сокола" запропонувало новий контракт, погодилися продовжити кар'єру в стані 12-кратних чемпіонів України.

У команді Олександра Сеуканда лишаються Михайло Балабан (19 років), Андрій Безхлібний (20), Ігор Карпенко (33) та Костянтин Симчук (36).

Михайло Балабан не тільки був основним голкіпером "біло-синіх" у першості країни-2009/10, але й успішно підміняв колег по цеху в "основі" в матчах білоруської Екстраліги. У білоруській першості Балабан відіграв 366 хвилин (6 матчів) і здобув п'ять перемог. Відсоток відбитих кидків - 91,8.

Андрій Безхлібний непогано провів минулий сезон у першості України (14 матчів, 30 пропущених шайб, 4 хвилини штрафу) і завоював з командою золоті медалі.

Через травму титулований Ігор Карпенко зіграв за "Сокіл" лише у 22-х зустрічах чемпіонату білорусі і пропустив 43 шайби. За відсотком відбитих кидків у "регулярці" (92,7) Карпенко завершив чемпіонат на другому місці серед всіх воротарів Екстраліги.

Костянтин Симчук в минулому сезоні провів за "Сокіл" найбільшу кількість матчів - 34 (з урахуванням плей-офф). Воротар з досвідом виступів у КХЛ здобув у них 22 перемоги, віддав три передачі і пропустив 71 шайбу. За відсотком відбитих кидків у плей-офф (92,1) Симчук пробився до топ-5 кращих голкіперів Екстраліги., повідомляє сайт клубу.