Головне

Степанищев: В хокеї дрібниць не буває, через це програли Великобританії, а там вже пішло

28.04.2011 09:38 413 0

Причиною невиходу збірної України у вищий дивізіон чемпіонату світу з хокею стала низка дрібних тренерських прорахунків, котрі склалися у одну велику проблему.

Про це "Спорт-Экспрессу в Украине" заявив відомий український тренер Анатолій Степанищев.

"Особисто зі мною Льюїс не спілкувався. Можливо, з Сеукандом, але це вже у нього треба запитати. Нам принесли список викликаних в збірну. Потім - список включених до заявки. І все", - згадує тренер.

"Здивувала відсутність у заявці Сальникова? І Литвиненко, вважаю, повинен був бути. Розумію, що він вже не молодий. Але Литва - справжній мужик. При своїх глядачах він напевно зібрався б на п'ять матчів і допоміг би збірної", - зазначив він.

"Для початку потрібно було обіграти Великобританію, ми ж цього не зробили, і все - приїхали. А в хокеї, так, як і скрізь, дрібниць не буває. Або перемагаєш ти, або тебе обіграють. Перша гра все перекреслила, немов обухом по голові вдарили. Після цього вже мало що залежало від нас", - наголосив Степанищев.

На його думку, зумій поляки відстояти нічию у грі з Британією, був зовсім інший розклад, а так к грі з Казахстаном над гравцями тяжіла величезна різниця в чотири шайби, які потрібно було відіграти.

"Британці чотири шайби з п'яти з "п'ятачка" закинули. Тільки останню - після флангової атаки. Обіграли, як і поляків, за рахунок організації, за рахунок грамотної гри в обороні, за рахунок терпіння", - перераховує складові успіху фахівець.

"Про розставання з Касянчуком я міг би міркувати тільки, якщо б знаходився всередині команди. У чужу ж кухню лізти не збираюся. Скажу лише, що Касянчук - нападаючий пристойний, і можна було спробувати знайти підхід", - вважає Степанищев.

"Фізично гравці були підготовлені не гірше кого б то не було. У тактичній підготовці теж нікому не поступаємось. Можливо, лідерів не вистачило. Стовідсотково виконала завдання лише перша п'ятірка плюс ще деякі гравці. Скажімо так, півтори ланки", - каже він.

"У нашому штабі - чотири тренери. Хтось же міг з'їздити до Англії і подивитися на першого суперника. Та хоча б відеооператора можна було відправити, щоб потім подивитися диск, проаналізувати все, вивчити, як ті грають в більшості, як - у меншості", - вважає тренер.

На думку Степанищева, оскільки цього зроблено не було українці і отримали поразку і тим самим загнали себе в майже безвихідне становище, пише sport-express.ua.

Коментарі ()