Головне

ІІХФ оголосила нову схему проведення першості світу

12.05.2011 17:29 418 0

У Братиславі на щорічному конгресі затвердили анонсовану раніше реформу системи розіграшу світової першості.

Рішення про зміну схеми було прийняте, щоб скоротити кількість витрат на переїзди між Фінляндією та Швецію, які спільно проведуть два наступних чемпіонати.

Тепер боротися за вихід в плей-офф учасники турніру будуть у двох групах, по вісім команд у кожній. Система ігор "кожний з кожним" призведе до того, що всі команди в гладкому першості зіграють по сім зустрічей.

За їх підсумками чотири кращі збірні вийдуть у плей-офф, причому чвертьфінальні матчі їм належить провести проти суперників з своєї ж групи. Володарі першого місця зустрінуться з четвертим номером "посіву" друга збірна - з третього.

І лише на півфінальній стадії вижили учасники зможуть схрестити ключки зі збірними з паралельних груп. Вирішальні битви за медалі у 2012-му відбудуться в Хельсінкі, а рік потому - в Стокгольмі.

Скасовано буде і втішний раунд, в якому оскаржувалося право залишитися в елітному дивізіоні. Тепер дві найгірші команди з кожної вісімки автоматично опустяться рангом нижче.

Остаточний склад двох великих груп ІІХФ визначить пізніше - після закінчення всіх матчів світу чемпіонату нинішнього, пише sport-express.ru.

Коментарі ()