Головне

В Україні буде створено хокейну лігу

20.05.2011 20:19 361 0

20 травня в ФХУ відбулася зустріч представників українських клубів, на якій крім підбиття підсумків 19-го чемпіонату, розглядалася ідея створення професійної ліги, яка була раніше висловлена федерацією.

Про це повідомляє офіційний сайт ФХУ.

"У нас є бажання створити конкурентоздатну лігу, в якій виступатимуть клуби із серйозними фінансовими можливостями", - заявив президент федерації Анатолій Брезвін.

Юрій Завгородній, один з ініціаторів створення ліги підкреслив, що засновниками ліги можуть стати самі клуби, а метою новоствореної організації повинна бути популяризація хокею і розширення його географії в країні, підвищення рівня національних змагань.

"Ліга має виступати лобістом інтересів клубів перед центральними органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Як і кожна нормальна організація, ліга має заробляти і створити всі умови для того, щоб і клуби могли заробляти гроші", - сказав він.

Найближчі 10 днів керівники клубів будуть вивчати проект Статуту ліги і до 30 травня направлять до робочої групи свої зауваження та побажання. На 3 червня заплановано проведення установчої конференції ліги за участю делегатів клубі. На конференції буде прийнято Статут ліги, а також обрано керівництво організації.

Коментарі ()