Головне

Собченко хотів піти з "Локомотива", але його не відпустили

10.09.2011 12:33 408 0

В аварії літака Як-42 під Ярославлем, на борту якого летіла російська хокейна команда "Локомотив", знаходилися троє українців. Загиблі хокеїсти Данило Собченко, Віталій Анікеєнко та Олександр В'юхін мали паспорти і громадянство Російської Федерації і України.

Двоє з них - вихованці Київської хокейної школи "Крижинка", інформує prosport.tsn.ua.

Тренер "Крижинки", під керівництвом якого робив свої перші кроки в хокеї Данило Собченко, Юрій Павлов розповів про свого колишньгого підопічного.

"Це страшна втрата для хокею. На Собченка величезні надії покладали. Його не часто підпускали до основного складу "Локомотива" і він хотів піти, його запрошували в інші клуби. Але в Ярославлі не відпускали, говорили: "Ні, красень, вилазь, ти нам потрібен!" Його тримали. І тут, бачите, така трагедія", - сказав Павлов.

Він розповів, що хоч Собченко і 1991-го року народження, але грав за команди старшого віку.

"На нього покладали великі надії. Але тут же ніхто нікого не втримає. Батьки вирішили, що йому потрібно спробувати в Росії. І повезли. Рано поїхав, в 11 років", - додав Павлов.

Він також розповів, що Данило поїхав з України, бо в його рідній країні перспектив у хокею, на жаль, не було.

"Батьки чекати не хотіли. Хотіли, щоб хлопець продовжував зростати як можна швидше. Чекати ж ніхто не хоче - всі хочуть відразу в НХЛ. Рвуться туди, де можна вийти у велике плавання. А з Росії можна вийти у велике плавання. Собченко став чемпіоном світу серед молодіжних команд", - розповів Павлов.

Коментарі ()