Головне

Анульовано ліцензію авіакомпанії, чий Як-42 розбився під Ярославлем

21.09.2011 18:20 356 0

Федеральне агентство повітряного транспорту анулювало ліцензію авіакомпанії "Як-Сервіс", чий лайнер "Як-42" з хокейною командою "Локомотив" на борту розбився в авіакатастрофі.

Як повідомляє ІТАР-ТАСС, таке рішення ухвалене за результатами позапланової перевірки після катастрофи лайнера Як-42 під Ярославлем.

"Росавіація прийняла рішення про анулювання дії сертифіката експлуатанта ЗАТ" Авіаційна компанія "Як-Сервіс", - сказав агентству офіційний представник відомства Сергій Ізвольський.

Він пояснив, що до такого рішення авіаційна влада прийшла за результатами проведеної в авіакомпанії "позапланової перевірки організації льотної роботи, а також за фактом авіакатастрофи літака Як-42 поблизу аеропорту Туношна.

Розслідування причин трагедії триває, фахівці розшифровують дані бортових самописців літака.

Як встановили експерти Міждержавного авіаційного комітету, лайнер перед зльотом не зміг набрати необхідну швидкість і виїхав за межі злітно-посадочної смуги.

Він відірвався від ВПС, проїхавши 400 метрів вже по грунту, і зіткнувся з антеною радіомаяка. Потім літак сильно накренився вліво і впав з висоти 5 - 6 метрів, пише sport-express.ru.

Коментарі ()