Головне

ПХЛ. "Донбас" - чемпіон України. ВІДЕО

25.03.2012 19:33 716 0
ПХЛ. "Донбас" - чемпіон України. ВІДЕО

У шостому матчі фінальної серії Професіональної хокейної ліги "Донбас" здобув розгромну перемогу над "Соколом", тим самим оформивши чемпіонство.

Перший період пройшов за істотної переваги донеччан, яке так і не було втілено в закинуті шайби. В якихось моментах на висоті був голкіпер киян Ігор Карпенко, а в якихось господарям майданчика не вистачало точності при завершальному кидку по ворота, інформує сайт донеччан.

У свою чергу кияни мали помітно менше можливостей відкрити рахунок, але двічі влучали у поперечину воріт Степана Горячевскіх, який захищав ворота другої команди клубу вдруге в сезоні. До слова, вперше в сезоні в цьому матчі в числі підопічних Олега Мікульчика з'явився Олег Шафаренко.

Ланка Матерухін-Шафаренко-Аверкін зіграла досить гостро, але не йому належала перша шайба в матчі. Її майстерністю і напором заслужила ланка Кокшаров-Анікєєв-Бондарєв, яка розіграла біля воріт Карпенка забійну комбінацію з точним завершальним кидком 5-ки "Донбасу".

Сталося це ближче до кінцівці другого періоду, який підопічні Олега Мікульчика можуть однозначно записати собі в актив. Особливо, 38-у хвилину, коли у двох поспіль виходах 2 в 1 Бабинець і Пастух не змогли пробити голкіпера "Сокола", який врятував свої ворота якимось дивом. Вистояв і Степан Горячевскіх, коли після видалення Пастуха столичні хокеїсти обрушили на ворота донеччан всю міць атак.

А початку третього періоду своє вагоме слово сказав кращий хокеїст України 2011 року Олександр Матерухін, який увійшовши в зону суперника зліва під невеликим кутом до воріт, відправив шайбу під перекладину.  Командам довелося виконати дуже довгий шлях, який підходив до кінця, сумного для одних і тріумфального для інших. Гол Кокшарова на 55-й хвилині в черговий раз підірвав переповнені трибуни ЛА "Дружба", які були готові до святкування чергового чемпіонства "Донбасу".

Професіональна хокейна ліга

Фінал

Шостий матч

25 березня

"Донбас" - "Сокіл" - 5:0 (0:0, 1:0, 4:0)

"Донбас": Горячевскіх. Шагов-Алексюк, Міхнов-Бойченко-Пастух, Побєдоносцев-Толкунов, Кокшаров-Анікєєв-Бондарєв, Тезіков-Васильєв, Бабинець-Ісхаков-Страхов, Нікульніков, Матерухін-Шафаренко-Аверкін

"Сокіл": Карпенко. Климентьєв-Лясковський, Касьянчук-Ніколишин-Матвійчук, Катрич-Скороход, Харченко-Черненко-Яковенко, Бахріддінов-Тимченко, Харитонов-Шахрайчук-Смирнов, Захаров-Сірченко, Долгіх-Мельников-Олецький.

1:0 - Кокшаров (Анікєєв, Бондарєв) 34:55
2:0 - Матерухін (Толкунов, Пастух) 41:01
3:0 - Кокшаров (Тезіков, Бондарєв) 54:04
4:0 - Бойченко (Васильєв, Пастух) 55:39 ГБ
5:0 - Кокшаров (Міхнов, Бондарєв) 58:07 ГБ 

Рахунок у серії: 4:2

Відео святкування

Коментарі ()