Головне

Чемпіонат світу. Україна програла у стартовій грі Австрії

15.04.2012 21:27 1137 0

Ззбірна України невдало почала чергову спробу повернутися до світової хокейної еліти. У поєдинку з австрійцями, котрих називали головними конкурентами команди Анатолія Хоменка, "жовто-сині"  поступилися з мінімальним рахунком.

Українці катастрофично починали перші два періоди. І якщо стартовий гол, пропущений у меншості від Гейера, можна списати на хвилювання всієї команди, то далі невдачу персоніфікувати стало легше. Принаймні дві з трьох шайб на старті другого періоду "на совісті" голкіпера Карпенка. Тренери замінили його на Балабана, але й це одразу не зупинило безлад, і австрійці легко закинули ще одну шайбу.

1:5 - більш ніж солідний привід вважати гру закінченою. Вочевидь, так подумали і австрійці, котрі пропустили дві шайби ще до останньої перерви, причому не обійшлося без "ляпів" кіпера і в них.

Здавалося б, час для штурму, однак ані його, ані якоїсь навали нашим влаштувати не вдалося. Суперник вміло вбивав час, і промінь надії "хоменківці" отримали лише в останні дві хвилини, коли вже втретє використали чисельну більшість. Однак заштовхати шайбу у ворота Штаркбаума не вдалося.

Чи можна вважати поразку закономірною? За великим рахунком, суперник нічого з категорії "супер" не продемонстрував, але й наші окрім вмілих дій у більшості нічим не відзначилися. Навіть натхнення Тимченка, котрий тричі відзначився сьогодні, не передалося партнерам.

Рік тому канадця Дейва Льюїса чимало критикували за зізнання у тому, що він не дивився ігор англійців - тодішніх стартових суперників по ЧС. Україна програла, як і зараз. Але, за великим рахунком, нема значення через що ти програєш - через відсутність концентрації чи через необізнанність з манерою дій суперника. А отже поки що керівництво ФХУ може радіти лише тому, що Хоменко за свою роботу отримає менше грошей, ніж іноземець. Слабка втіха, чи не так?

Чемпіонат світу з хокею 2011

Дивізіон I

Група A

Любляна, Словенія

15 квітня

Україна - Австрія - 4:5 (1:1, 2:4, 1:0)
0:1 - Гейер (Хербургер), 03:01 ГБ
1:1 - Тимченко (Касянчук, Матерухін), 13:08 ГБ
1:2 - Латуза (Траттніг, Ульмер), 20:47 ГБ
1:3 - Гейер (Хербургер), 21:35
1:4 - Велсер (Ульмер, Грабнер), 22:25
1:5 - Кох (Велсер), 29:22
2:5 - Побєдоносцев (Люткевич, Матерухін), 32:21 ГБ
3:5 - Тимченко (Побєдоносцев), 34:36
4:5 - Тимченко (Матерухін), 57:02 ГБ

Коментарі ()