Головне

Загородній задоволений підсумками першого сезону ПХЛ

03.04.2012 19:46 210 0

Неабиякий інтерес до хокейного чемпіонатуУкраїни з боку вболівальників має стати основою для підвищення рівня ПХЛ.

Про це заявив генеральний директор ліги Юрій Загородній, повідомляє сайт ФХУ.

"З кожним днем існування ліги ми спостерігали підвищення інтересу до чемпіонату. Якщо 168 матчів першого етапу відвідали майже 90 тисяч вболівальників, то на ігри другого етапу, яких було 20, завітали 35 тисяч уболівальників. Свою вагому роль зіграла і активна діяльність засобів масової інформації у питанні висвітлення подій чемпіонату", - сказав він.

Керманич ліги надав статистичні дані чемпіонату, що завершився. Зокрема, в середньому за гру команди закидали 6,7 шайб, участь у чемпіонаті взяли 310 гравців, з яких 230 потрапили до підсумкової заявки команд. З них 153 є громадянами України, 40 – росіяни, 29 – білоруси, 4 – словаки і по одному представникові США, Чехії, Литви та Латвії.

Важливим показником рівня ПХЛ стала кількість кандидатів до складу національної збірної команди України, які виступають вдома.

"З 26 гравців, яких тренерський штаб збірної викликав на підсумковий збір, 19 представляють ПХЛ", - повідомив Загородній.

"Вже розпочато роботу над регламентними документами майбутнього чемпіонату – спортивним, дисциплінарним, маркетинговим та технічним регламентами. Є чимало дискусійних питань і ми прагнемо вирішити їх якомога швидше", - поділився він планами.

 

Коментарі ()