Головне

Федотенко: Гравцям з НХЛ непросто грати в КХЛ

25.12.2012 18:03 811 0

У НХЛ такі самі проблеми з суддівством як і у КХЛ, розповів нападник донецького "Донбасу" Руслан Федотенко, який з 1997 року виступає у Північній Америці.

"Ніхто ж не сперечається, що арбітри помиляються, але ж це відбувається не лише у Росії. У НХЛ такі самі ж проблеми, от абсолютно однакові. І там після якихось ігор виходять до преси хокеїсти і тренери і починають критикувати арбітрів", — зізнався Федотенко у інтерв'ю виданню sportbox.ru.

При цьому за його словами, кількість помилок арбітрів можна було б зменшити.

"Повинна бути чітка і об'єктивна система покарань. Якщо ти грубо помилився — пропусти декілька матчів. Якщо у арбітрів будуть такі правила, то вони будуть намагатися працювати добре, і кількість помилок знизиться. Всі повинні бути відповідальні за свою роботу", — наголосив Федотенко.

Нападник також спробував пояснити, чому канадський форвард Джоффрі Лупул не зумів прижитися в Росії. Канадцю не сподобалося у Росії майже все, зокрема побут та їжа. Особливо він нарікав на яловичий язик, страви з яким є популярними у цій країні.

"Тут багато ж від людини залежить, хто як звикає до нової обстановки. Мені от не довелося сильно перебудовуватися, оскільки Україна — моя Батьківщина. А він канадець. У нас зовсім різні країни, і до цього треба ставитися з розумінням", — підкреслив гравець "Донбасу", додавши,

— Просто російські люди люблять яловичий язик і скрізь його додають. Це нормально, це особливість країни, до якої просто варто звикнути. Можу навести кілька прикладів, коли люди не роблять з цього проблеми. Зрештою, його ж можна і не їсти. Але північноамериканським гравцям тут дійсно непросто. Навіть в сенсі хокею. У КХЛ зовсім інший стиль".

При цьому він поставив у приклад американського захисника "Донбасу" Клея Вілсона, який, живучи в Україні, ні на що не нарікає, повідомляє сайт телеканалу Хокей.

Коментарі ()