Головне

Федотенко – найкращий хокеїст України 2012 року

21.01.2013 15:02 691 0

ФХУ провела традиційне опитування з метою визначення найкращого хокеїста України минулого року.

У опитуванні взяли участь тренери вітчизняних хокейний клубів, провідні українські арбітри, спеціалісти хокею та спортивні журналісти. Всього участь у опитуванні взяли 60 респондентів.

Респонденти називали трійку найкращих українських хокеїстів. За 1-е місце кандидатові нараховувалось 3 бали, за 2-е – 2, а за 3-є – 1. Переможець опитування визначався за кількістю набраних очок. У випадку рівності очок перевага надавалась хокеїсту, у якого більше перших місць (у випадку рівної кількості перших – других і т.д.).

За результатами опитування найкращим хокеїстом України визнано нападаючого національної збірної команди України та клубу "Філадельфія Флайєрс" Руслана Федотенка. За майбутнього переможця свої голоси віддали 44 респонденти (24 перших місця, 13 – других, 7 – третіх). У підсумку Федотенко здобув 105 балів – найкращий результат за всю історію.

Другу позицію за підсумками опитування обійняв колега Руслана по НХЛ, форвард "Вінніпег Джетс" Олексій Понікаровський. Своїми голосами Понікаровського відзначили 29 респондентів (10 перших місць, 14 – других та 5 третіх). У підсумку 32-річний нападаючих здобув 63 бали.

"Бронзову" позицію обійняв партнер Федотенка і Понікаровського по ланці як у "Донбасі", так і у збірній Сергій Варламов. За найрезультативнішого гравця національної збірної на передкваліфікаційному олімпійському турнірі (3 матчі, 3 шайби, 3 результативні передачі, 6 очок) свої голоси віддали 32 респонденти (6 перших місць, 8 – других, 18 – третіх). У підсумку Варламов здобув 52 бали.

Лише на 2 пункти відстав від Варламова ще один представник України у КХЛ Костянтин Касянчук. За 33-річного форварда московського "Динамо" проголосували 25 респондентів (8 перших місць, 9 – других та 8 третіх). Загалом 33-річний нападаючий здобув 50 балів.

Замкнув п’ятірку найкращих захисник "Беркута" Олександр Побєдоносцев. За найкращого захисника чемпіонату світу у Дивізіоні ІА проголосували 13 респондентів (5 перших місць, 4 – других та 4 – третіх), які дали змогу здобути 31-річному оборонцю 27 балів.

Окрім вищезгаданої п’ятірки більше 10 очок здобули нападаючий "Донбасу" Максим Квітченко (15 балів) та захисник "Беркута" Сергій Климентьєв (10 балів).

Коментарі ()