Українська правда

У "Донбасі" кажуть, що контрабанда чорної ікри, то не їх бізнес

Сергей Шемшученко — 4 лютого 2013, 15:18

Хокейний клуб "Донбас" заявляє про непричетність адміністрації і гравців клубу до спроби перевезти забороненої продукції - чорної ікри - в аеропорту м. Хабаровська в ніч з 30 на 31 січня.

Про це ідеться в офіційній заяві клубу, повідомляє "Остров".

Як повідомлялося раніше, в ході огляду гравців і представників адміністрації хокейного клубу "Донбас", поліція в аеропорту виявила у багажі партію ікри риб осетрових порід.

"У багажі одного з представників адміністрації, громадянина 1987 року народження, серед особистих речей знаходилися 5 пластикових напівкілограмових контейнерів з "чорною ікрою", - заявляла раніше прес-служба Управління на транспорті МВС Росії по Далекосхідному Федеральному округу.

Прес-служба ХК "Донбас" заявляє, що згідно з офіційними документами (пояснення і протокол), складеними по цьому факту співробітниками лінійного відділу поліції в аеропорту м. Хабаровська, вилучена чорна ікра була придбана і належала співробітникові російської компанії, яка за договором з ХК "Донбас" забезпечувала транспортну логістику маршруту виїзної серії ігор команди.

"Громадянин Російської Федерації упродовж усього маршруту супроводжував команду, виконуючи договірні зобов'язання своєї компанії, але не є співробітником клубу", - підкреслюється в повідомленні донецького хокейного клубу.

Тому, відзначається в повідомленні, що інформація, опублікована в ЗМІ, "відносно причетності ХК "Донбас" до незаконного обігу чорної ікри, є недостовірною".

"ХК "Донбас", його адміністрація і гравці не мають ніякого відношення до цього інциденту", - кажуть у клубі.