Головне

ПХЛ. "Донбас" втретє став чемпіоном України. ВІДЕО

25.03.2013 21:43 1229 0
ПХЛ. "Донбас" втретє став чемпіоном України. ВІДЕО

Вчетверте обігравши київський "Компаньйон-Нафтогаз" у фінальній серії чемпіонату Професіональної хокейної ліги, підопічні Олега Мікульчика здобули золоті медалі чемпіонату.

Перший період четвертого поєдинку став для донеччан відрізком нереалізованих можливостей. І три переваги в одного гравця, і 16 секунд гри "п'ять на три" так і залишилися нереалізованими.

Такий хід подій помітно надихнув гравців "Компаньйона", які на екваторі двадцятихвилинки, залишившись учотирьох після вилучення Шахрайчука, завдали чотири кидки по воротах Стєпана Горячевських.

А під завісу періоду підопічні Олександра Сеуканда змогли відкрити рахунок. Заблудовський закрив огляд воротареві "Донбаса", а Малов поцілив під поперечину. Більш того, за 36 секунд до першої перерви Гаврилюк приблизно у такій же ситуації подвоїв перевагу киян.

У другому періоді підопічні Олега Мікульчика заграли швидше та гостріше, але на останньому рубежі киян впевнено грав Зав'ялов. Кураж протривав доти, поки Роман Благий, увійшовши у зону, кинув поруч зі штангою, але це був єдиний точний кидок донеччан у цьому відрізку матчу. Рахунок все ще був на користь столичних хокеїстів.

Ціною неймовірних зусиль хокеїсти донецької команди змогли зрівняти рахунок і перевести гру в овертайм. За 1 хвилину та 45 секунд до кінця третього періоду тренерський штаб команди змінив воротаря на шостого польового гравця, і ризик виправдав себе. Вже через п'ять секунд Максим Квітченко відновив рівновагу у рахунку.

Мабуть, це і стало переломним моментом у грі. Овертайм переможця не виявив, а у серії буллітів перемогу у матчі, а разом з нею і чемпіонське звання "Донбасу" приніс Олександр Матерухін.

За матеріалами прес-служби ХК "Донбас"

Чемпіонат Украни з хокею

Професіональна хокейна ліга

Фінальна серія

25 березня

"Донбас" - "Компаньйон-Нафтогаз" 3:2 Б (0:2, 1:0, 1:0, 0:0, 1:0)

0:1 - Малов (Шахрайчук, Глєбов) - 18:53
0:2 - Гаврилюк (Курілін, Кривомаз) - 19:24
1:2 - Благой (Дидикін) – 36:14
2:2 - Квітченко (Тарасов, Матерухін) - 58:20 ГБ
Вирішальний булліт: Матерухін

"Донбасс-2": Горячевських. Вол. Алексюк - Люткевич, Матерухін - Анікєєв - Варламов. Сільніцький - Дидикін, Квітченко - Тарасов - Карлін. Єсіпов - Овсянніков, Хворостінін - Буценко - Шалімов. Р. Благий - Маліновський - Німенко

"Компаньйон": Зав'ялов. Ємельяненко - Глєбов, П. Борисенко - Берзіньш - Тврдонь. О. Благий - Кривомаз, Заблудовський - Шахрайчук - Малов. Савієлс - Бахріддінов, Бризгалов - Курілін - Гаврилюк. Татаренко. Ромащенко - Шарітон - Вал. Алексюк

Рахунок у серії - 4:0

Статистика першого матчу

Статистика другого матчу

Статистика третього матчу

Відео четвертого матчу

Відео нагородження

Редакція сайту "Чемпіон" не несе відповідальності за зміст ролика і його якість, а також не гарантує доступність і можливість перегляду, адже відео розміщене у відкритому доступі на сторонньому ресурсі.

Коментарі ()