Головне

ЧС-2013. США декласували Росію та вийшли у півфінал. ВІДЕО

16.05.2013 18:26 1374 0
ЧС-2013. США декласували Росію та вийшли у півфінал. ВІДЕО

Російські хокеїсти з розгромним рахунком 3:8 програли команді США в 1/4 фіналу світової першості та завершили свій виступ у Швеції та Фінляндії.

Відразу зазначимо, що збірна Росії з хокею вперше з 2006-го року не змогла вийти у півфінал чемпіонатів світу.

Алєксандр Овєчкін, який покінчив з баталіями у Кубку Стенлі, приїхав на чемпіонат у хорошій фізичній формі. Зінетула Білялетдінов вирішив відправити його у другу ланку до омських тезок Попову та Пєрєжогіну. На попередньому чемпіонаті з форвардами "Авангарда" грав Євгеній Малкін, і ця трійка стала сенсацією турніру. Так що було дуже цікаво, як проявить себе у поєднанні з ними кращий снайпер регулярного чемпіонату НХЛ. А ось кращого бомбардира КХЛ Сєргєя Мозякіна вилучили з другої ланки та делегували до четвертої.

Збірна США почала матч обережно, вперед йшла мінімальними силами, немов запрошуючи росіян у свою зону. Перша ж зміна Овєчкіна вийшла яскравою, причому у всіх епізодах він був головним героєм, чого тільки коштує вихід 1 в 0, але Гібсону вдалося зупинити кидок Алєксандра з близької відстані та зберегти шайбу на лінії воріт.

Тільки у голову прийшла думка, що з "хворобою першого періоду", коли російська збірна на турнірі довго входила у гру, покінчено, як американці вибухнули. Перша п'ятірка збірної Росії у своїй зоні опинилася у ролі спаринг-партнера, над яким знущалися Пол Штястни і компанія, які на 12-й хвилині повели вперед. Другий гол у ворота Росії чекати довелося всього лише дві хвилини, подвоїв перевагу Ті-Джей Оші - 0:2.

Здавалося, два голи американців зломлять підопічних Білялетдінова, які невиразно виступили у груповому етапі, але четверта ланка збірної, у центр якої вдало повернувся Алєксандр Світов, повернула надію на перемогу вже на 16-й хвилині зустрічі, скоротивши відставання в рахунку.

У другій 20-хвилинці голкіперу росіян Іллі Бризгалову ще двічі довелося виймати снаряд із сітки після кидків Алекса Гальченюка та Нейта Томпсона, який примудрився закинути шайбу найдорожчому голкіперу НХЛ точно у "будиночок" - 1:4!

Після четвертої шайби Бризгалов поїхав на лавку, поступившись місцем у воротах Сємьону Варламову, який до другої перерви зміг залишити ворота у недоторканності.

Останній промінь надії промайнув на початку третього періоду, коли Овєчкін, отримавши шайбу у своїй зоні від Варламова, пробіг по правому флангу майже весь майданчик і класним за силою і точністю кидком пробив Гібсона. Але вже через хвилину надія на позитивний результат розтанула, граючи у більшості, росіяни захопилися атакою та проспали випад Картера, який вп'яте запалив червоне світло за воротами суперника.

Друга ланка, де замість Овєчкіна ситуативно опинився Алєксандр Радулов, знову спромоглася скоротити відставання, шайбу на свій рахунок записав центрфорвард Алєксандр Пєрєжогін - 3:5! До фінальної сирени залишалося 16 хвилин, але закинути підопічним Білялетдінова у цьому матчі більше не вдалося.

Натомість американці менше ніж за дві хвилини ще тричі запалили червоне світло за спиною Варламова. Авторами останніх трьох закинутих шайб у цьому поєдинку стали Джейкоб Троуба, Девід Мосс і Пол Штястни, який встановив остаточний рахунок у матчі - 8:3.

Таким чином, команда США 18-го травня продовжить боротьбу на турнірі, а чинні чемпіони світу залишають першість уже на першій стадії плей-офф.

Чемпіонат світу-2013 з хокею

Гельсінкі, Фінляндія

1/4 фіналу

16 травня

Росія - США 3:8 (1:2, 0:2, 2:4)
0:1 - Штястни (К. Сміт, Ханвік) 11:53
0:2 - Оші (Степлтон) 12:43
1:2 - Світов (Соїн, Тютін) 15:30
1:3 - Томпсон (Р. Картер) 25:45
1:4 - Гальченюк (К. Сміт, Штясни) 37:31
2:4 - Овєчкін (Варламов) 41:33
2:5 - Р. Картер, 42:55 ГМ
3:5 - Пєрєжогін (Попов, Овєчкін) 43:40 ГБ
3:6 - Троуба (К. Сміт, Штястни) 48:11 ГБ
3:7 - Мосс (К. Сміт, Троуба) 49:56
3:8 - Штястни (К. Сміт, К. Батлер) 50:07
Воротарі: Бризгалов, Варламов - Гібсон

Коментарі ()