Головне

Новий сезон ПХЛ під загрозою зриву

28.08.2013 17:24 776 0

Третій сезон Професійної хокейної ліги може не розпочатися.

За два місяці до його початку змагатися готові тільки дві команди. В інших колективах присутня фінансова невизначеність.

Підготовку до нового сезону повним ходом проводять столичний "Компаньйон" та офіційний фарм-клуб донецького "Донбасу" - "Білий Барс" з Білої Церкви.

У липні готовність виступати в елітному дивізіоні підтвердили столичний "Сокіл", вінницькі команди "Патріоти" і "Гайдамаки", а також львівські "Леви".

Але в підсумку слова розійшлися з ділом, і ніхто з них до цих пір не знайшов стабільного фінансування і, як наслідок, навіть не почав підготовку до сезону.

Нагадаємо, що "Патріот" розпався, не зігравши жодного матчу.

Спочатку керівники вінницького клубу хотіли заявити команду у відкритий чемпіонат Білорусі.

Для цього навіть подумували зібрати під свої прапори гравців національної збірної України. Потім "патріоти" вирішили обмежитися українським першістю.

У підсумку вінницький хокейний проект припинив своє існування, не зігравши в жодному турнірі.

Фінансові проблеми також є у "Сокола", "Гайдамаків" та харківського "Динамо".

Ці клуби не можуть розрахуватися з боргами за минулий сезон, тому до нового чемпіонату вони навіть не почали підготовку.

Зазначимо, що професійна хокейна ліга повинна була затвердити формат нового чемпіонату ще 14 серпня. Але засідання чиновників і представників клубів вже двічі переносилося.

Нагадаємо, що генеральний директор ПХЛ Юрій Загородній подав заяву про добровільну відставку з посади ще на початку червня, інформує comments.ua.

Коментарі ()