Головне

Збірна Росії стала п'ятиразовим чемпіоном світу

25.05.2014 23:58 618 0
Збірна Росії стала п'ятиразовим чемпіоном світу

Хокейна збірна Росії у фінальному матчі чемпіонату світу перемогла команду Фінляндії і стала чемпіоном світу. Російська збірна впевнено провела поєдинок, вигравши свого суперника з рахунком 5:2.

Рахунок матчу був відкритий у середині першої 20-хвилинки, коли у більшості за Росію відзначився Широков. Фіни не розгубилися і потужно провели кінцівку першого періоду, у підсумку після двох небезпечних моментів біля воріт Бобровського, які не використали Палола (поперечка) і Саломакі (сейв голкіпера), рахунок зрівняв Пакарінен, який вийшов на побачення з Бобровським після передачі Лехтеря і потужно кинув у дальній кут.

Другий період росіяни також почали активно, втім хокеїсти Фінляндії також не пасли задніх, і створювали свої моменти. У середині періоду команди обмінялися закинутими шайбами: фінів вперед вивів Палоло, однак вже через хвилину Овєчкін паритет відновив.
Важливу шайбу за п'ять хвилин до другої перерви реалізував Малкін, який у форматі 5 на 3 прошив Рінне втретє в цьому матчі. Підвели свою команду, заробивши по дві хвилини штрафу Контіола і Імонен.

У заключній 20-ти хвилинці на льоду повністю домінували росіяни. Фіни дуже часто порушували правила, і двічі були за це покарані. Спочатку більшість росіян на 45-й хвилині матчу реалізував Заріпов, а остаточний рахунок, також у більшості, встановив Тіхонов, який з 16 (8 +8) очками став кращим бомбардиром чемпіонату світу.

Таким чином, підопічні Олега Знарка не програли жодного матчу і стали 5-разовими чемпіонами Світу. Кращим бомбардиром та снайпером чемпіонату став нападник збірної Росії Віктор Тіхонов, кращим голкіпером визнали його співвітчизника Сєргєя Бобровського, а кращим захисником став захисник збірної США Сет Джонс, а воротар фінської збірної Пекка Рінне визнаний найціннішим хокеїстом чемпіонату.

Нагадаємо, бронзовим призером ЧС-2014 стала національна команда Швеції.

Коментарі ()