Головне

В Україні буде створено професіональну хокейну лігу

18.06.2014 12:52 516 0

У середу, 18 червня, в офісі Федерації хокею України під головуванням Анатолія Брезвіна відбулася робоча нарада представників хокейних клубів України.

Як розповів відомий хокейний діяч Сергій Гончаров, мова йшла про створення нової ліги, пише офіційний сайт ФХУ.

"Ми плануємо відмовитися від практики вступних внесків. Ліга візьме на себе оплату суддівства та вже займається розробкою медійної програми. Наша мета - забезпечити телевізійні трансляції матчів на безоплатній для клубів основі", - сказав він.

Робочою назвою нової ліги є Українська хокейна ліга. Проте остаточна назва, як і організаційно-правова форма структури, буде відома пізніше.

Своє бажання виступати наступного сезону у національному чемпіонаті висловили 10 команд. Це київські Компаньйон-Нафтогаз, Сокіл і Дженералз, білоцерківський Білий Барс, донецький Донбас, харківське Динамо, дружківський Альтаїр, хокейний клуб Кременчук, дніпродзержинська Сталь і львівські Леви, які планують проводити домашні матчі у столиці.

До 30 червня команди мають письмово підтвердити свою участь у чемпіонаті. До цього часу робоча група направить командам проекти регламентних документів і принципи формування календаря змагань.

Наступна нарада представників клубів запланована на 1 липня. На ній учасники обговорять проект регламенту змагань і питання, що стосуватимуться організації змагань.

Коментарі ()