Головне

ЧС-2015. Дивізіон I. Група A. Італія - Україна 2:1 ОТ. Починаємо прокидатися. ВІДЕО

20.04.2015 16:30 1179 0
ЧС-2015. Дивізіон I. Група A. Італія - Україна 2:1 ОТ. Починаємо прокидатися. ВІДЕО

Національна збірна України з хокею зазнала другої поразки на Чемпіонаті світу 2015 року у Дивізіоні I у Групі A у польському Кракові. Цього разу підопічні Олександра Годинюка в овертаймі поступилися збірній Італії, здобувши у підсумку свій перший заліковий бал. Як і у матчі з Казахстаном (2:5), "синьо-жовті" зробили акцент на обороні, використовуючи переважно контратаки. Італія також грала обережно, кидки завдавалися перважно із середньої та дальної дистанції, тому голкіпери без особливих проблем нівелювали можливі загрози.

Вже на шостій хвилині періоду українці отримали шанс пограти у більшості, втім, реалізувати її не вдалося. На 10-й хвилині італійці могли вийти вперед, однак завдяки порушенню правил від Захарова нападнику італійців не вдалося вразити вже фактично порожні ворота нашої команди. Свою більшість у підсумку італійці також не змогли матеріалізувати у закинуту шайбу. За 5 хвилин до перерви українці включили непоганий пресинг, який не дозволив особливо розігнатися супернику, як результат - нулі на табло.

Другий відрізок матчу розпочався в масованих атак італійської команди. Українці у поспіху неправильно змінили склади під час зміни, за що на дві хвилини відправився відпочивати Гніденко. Цього разу свою більшість суперник використав, вже через хвилину після вилучення Ігначак таки прошив Захарченка кидком з середньої відстані точно у дальній кут воріт. На щастя, радість італійської команди тривала недовго. Вже через трі хвилини Захаров після передачі Бондарєва паритет на табло відновив! Згодом команди ще раз обмінялися вилученнями, але використати чисельну більшість нікому не вдалося. За хвилину до другої перерви Україна отримала ще одне право пограти у більшості.

На стику періодів українці через вилучення Саллівана продовжували мати чисельну перевагу, але безрезультатно. Після нереалізованої більшості Італія остаточно перехопила ініціативу, а Україна стала грати другим номером, більше приділяючи увагу обороні. Одна з контратак нашої команди могла дати дивіденди, але Благий не реалізував вихід 1 на 1 з Бернаном, на добиванні опинився Міхнов, але Андрію трохи не вистачило простору обробити шайбу. Трохи згодом Італія відповіла пострілом в хрестовину воріт від Маркетті. Це певно було два найгостріших моменти за весь 3-й відрізок матчу.

За 10 хвилин команди ще раз обмінялися вилученнями, але в основний час більше ніхто не закинув і гра перейшла в овертайм, який пройшов лише 16 секунд. Вже у першій атаці Італійці таки закинули переможну шайбу - після передачі Еггера червоне світло за воротами Захарченка запалив Інсам. Україна у підсумку програла 2-й матч чемпіонату. Наступний поєдинок підопічних Годинюка чекає у середу, 22 квітня. Шанс здобути першу перемогу українці спробують використати у матчі з господарями турніру - поляками.

Коментарі ()