Головне

Чемпіонат України-2015/16 відбудеться у чотири кола та два етапи

04.09.2015 22:46 109 0

Чемпіонат України з хокею сезону-2015/16 складатиметься з двох етапів: першого та другого.

Регламент нової першості оприлюднила на своїй сторінці у Facebook Федерація хокею України.

Метою проведення першого етапу є визначення учасників другого етапу. Метою проведення другого етапу є визначення чемпіона України з хокею з шайбою, призерів чемпіонату та підсумкових місць команд.

Зміна структури чемпіонату можлива виключно у випадку настання обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин) або обставин, що унеможливлюють продовження чемпіонату за затвердженою системою.

На першому етапі чемпіонату матчі проводяться за коловою системою: 4 (чотири) кола спарених матчів - чотири матчі на власному майданчику, чотири матчі на майданчику суперника.

У кожному матчі команди розігрують 3 очка. За підсумком матчу команді нараховуються:
3 очка - за перемогу в основний час матчу;
2 очка - за перемогу в додатковий час або у серії кидків для визначення переможця гри;
1 очко - за поразку в додатковий час або у серії кидків для визначення переможця гри;
0 очок - за поразку в основний час матчу.

На першому етапі місця команд у підсумковій турнірній таблиці визначаються за загальною кількістю здобутих очок у всіх матчах першого етапу. Відповідно до зайнятих місць на першому етапі чотири найкращі команди потрапляють до другого етапу.

Якщо команда, що отримала право брати участь у другому етапі чемпіонату, відмовляється від участі, її місце автоматично посідає команда з найвищим рейтинговим номером серед команд, що не потрапили до другого етапу.

Відповідно до зайнятих місць на першому етапі команди отримують номери "посіву" від 1 до 4. Пари команд для кожної стадії плей-офф формуються за принципом: найвищий номер "посіву" проти найменшого номеру "посіву". Перевагу свого майданчика на всіх стадіях плей-офф отримують команди з більш високим номером "посіву".

В 1⁄2 фіналу команди змагаються до 2 (двох) перемог, максимальна кількість матчів у серії - 3 (три). Перший матч проводиться на майданчику команди з нижчим номером "посіву"; другий і третій (у разі необхідності) - на майданчику команди з вищим номером "посіву".

Команда, що здобула 2 (дві) перемоги, потрапляє до фінальної серії. Команда, що програла серію 1⁄2 фіналу, припиняє участь у чемпіонаті.

У фінальній серії команди змагаються до 3 (трьох) перемог, максимальна кількість матчів у серії - 5 (п'ять). Перший, другий і п’ятий (у разі необхідності) матчі проводяться на майданчику команди з вищим номером "посіву", третій і четвертий (у разі необхідності) - на майданчику команди з нижчим номером "посіву".

Бронзовим призером чемпіонату стає команда, яка має більш високий номер "посіву" на другому етапі з числа тих, що поступилися у півфінальних серіях. Четверте місце посідає команда, що має нижчий номер "посіву" на другому етапі з числа тих, що поступилися у півфінальних серіях.

Коментарі ()