Головне

Хокейної збірної України знову не буде на Олімпійських іграх

14.02.2016 13:03 1089 0
Хокейної збірної України знову не буде на Олімпійських іграх

Апогеєм другого попереднього раунду кваліфікації до Олімпійських ігор 2018 року у групі J, як і очікувалося, став матч між національними збірними Японії та України.

До початку цієї зустрічі обидві команди не лише не втратили жодного очка, а й залишили свої ворота у недоторканості. У вирішальній зустрічі як мінімум один із голкіперів мав залишитися без шатауту. Єдиним виключенням була б "суха" нічия з вирішенням долі турніру у серії буллітів.

Забігаючи наперед, обидва воротарі - Едуард Захарченко та Ютака Фукуфудзі - свої ворота на замку не втримали. Хоча більшу частину гри все йшло до "сухого" сценарію.

Матч вийшов напрочуд цікавим і напруженим. Обидві команди створили чимало моментів для взяття воріт. Більш впевнено розпочали українці. Отримавши чисельну перевагу, наша команда зіграла від кидка та дала можливість проявити себе Фукуфудзі.

Японці відбилися і навіть спробували провести кілька гострих атак. Одна із них завершилась епізодом, який мав безпосередній вплив на хід гри. Володимир Алексюк, спровокований Сейдзі Такахасі, штрикнув ключкою у напрямку живота суперника, після чого японський хокеїст впав на лід з виразом болю на обличчі.

Український захисник за такі дії отримав великий і дисциплінарний до кінця гри штраф. Але як показав повтор епізоду, контакту ключки нашого гравця з суперником зовсім не було. Втім ,наші хокеїсти з честю провели складну п’ятихвилинку. Однак через це вилучення був збитий атакувальний порив "синьо-жовтих".

Другий період активніше почали японці. Але завдяки волі наші хокеїсти перехопили ініціативу та змусили суперника часто порушувати правила. Однак, отримати дивіденди від гри у більшості підопічні Олександра Савицького не змогли. Кілька разів команди обмінювалися хорошими атаками, але голкіпери підтверджували небезпідставність нулів у графі "пропущені шайби" у персональній статистиці.

Вперше від початку гри рахунок на табло змінився на 47-й хвилині. Осава нехитро накинув на ворота Захарченка, наш голкіпер шайбу відбив, але про Кенту Такагі Роман Благий забув. У підсумку нападник японської збірної в один дотик розстріляв наші ворота.

Минуло чотири хвилини, і рахунок став загрозливим. Такахасі знову "намалював" вилучення для нашої команди, а Дайсуке Обара з півзони після нехитрого розіграшу й екранування нашого воротаря надіслав шайбу у сітку воріт.

До честі нашої команди, підопічні Олександра Савицького не опустили руки та цілком могли відновити паритет. До мети нашу команду наблизив Юрій Петранговський, який замкнув награний на тренуваннях простріл від Артема Гніденка. Були у нашої команди шанси на те, щоб відігратися, проте у вирішальний момент Ютака Фукуфудзі увімкнув "режим Бога", витягуючи всі шайби, що летіли у його ворота.

Фінальна сирена зафіксувала перемогу збірної Японії з рахунком 2:1. Українська команда, навіть попри змістовну гру, розпрощалася із мрією виступити на Олімпіаді-2018.

За матеріалами ФХУ

Олімпійськая кваліфікація з хокею

Саппоро, Японія

Група J

3-й тур

14 лютого 2016 року

Україна - Японія 1:2 (0:0; 0:0; 1:2)
0:1 - Такагі (Ямасіта, Осава) - 46:19
0:2 - Обара (Уено) - 50:32 (5х4)
1:2 - Петранговський (Гніденко) - 54:36

Склад України: Захарченко (до 59:51). Петрухно – Толстушко, Ісаєнко – Романенко, Андрейків – Побєдоносцев, Алексюк – Таран. Захаров – Карпенко – Бабинець, Кіча – Гніденко – Петранговський, Благий – Бондарєв – Міхнов, Луговий – Кузьмік – Бойков

Судді: О. Раводін (Росія), С. Рено (США), Б. Мартіно (Канада), Я. Песонен (Фінляндія)

Кидки: 33 - 30
Вкидання: 19 - 41
Штраф: 35 - 22

Коментарі ()