Головне

В Україні планують створити жіночу хокейну лігу

26.02.2016 08:21 393 0

У четвер, 25 лютого,  в офісі Федерації хокею України відбулася робоча нарада з питань розвитку хокею з шайбою серед жінок.

Участь у нараді взяли президент Федерації Анатолій Брезвін, державний тренер з хокею з шайбою Міністерства молоді та спорту України Олександр Савицький, а також представниці ініціативної групи – Юлія Артем’єва та Олександра Слатвицька.

"На початку 90-х років минулого століття Міжнародна федерація хокею приймала до своїх лав усі національні федерації. Але потім вимоги до федерацій росли. І якщо на початку 90-х років завдяки групі ентузіастів із Харкова українська жіноча команда брала участь у чемпіонатах Європи 1993 та 1995 років", - заявив Брезвін.

"Втім централізованого фінансування у команди не було. А коли вимоги до участі жіночих збірних виросли, група ентузіастів не могла тягнути на собі це питання. Ми неодноразово звертались до Міністрів молоді та спорту різних часів з питанням створення груп підготовки в ДЮСШ для дівчат, проте щоразу отримували негативну відповідь, мотивовану відсутністю соціального запиту",  - додав він.

За словами Брезвіна, зараз же ситуація змінилася.

"Зараз же ситуація змінилася і ми маємо повернутись до вирішення цього питання", – заявив Анатолій Брезвін, слова якого наводить прес-служба ФХУ.

У свою чергу Юлія Артем’єва повідомила про нинішній стан справ у жіночому хокеї.

Світлина ФХУ

"Наразі є дві команди – Україночка та Дніпровські білки – які регулярно тренуються, проводять контрольні матчі. Інтерес до створення жіночих команд є Харкові та Кіровограді. Сподіваємося також на Кременчук", - повідомила вона.

Загалом під час наради було досягнуто домовленості про створення робочої групи, до якої увійдуть представники Федерації, Міністерства та ініціативної групи. Ця робоча група займатиметься питаннями інтеграції жіночого хокею в загально хокейне господарство.

Окрім цього представники ініціативної групи протягом найближчих 10 днів мають підготувати план розвитку жіночого хокею в Україні.

Всі сторони прийшли до висновку, що одним із основних питань, які мають бути вирішені цього року – це запуск у сезоні 2016-2017 років чемпіонату України з хокею серед жіночих команд.

Коментарі ()