Головне

ХК Донбас вчетверте став чемпіоном України з хокею. ФОТО + ВІДЕО

31.03.2016 20:52 1409 0
ХК Донбас вчетверте став чемпіоном України з хокею. ФОТО + ВІДЕО

У столичному Палаці спорту Донбас завоював четверте "золото" України, в четвертий раз у своїй історії обігравши у фінальній серії чемпіонату київську команду.

Слідом за Соколом (сезони 2010/11 і 2011/12) і Компаньйоном-Нафтогаз (2012/13) донеччани обіграли Дженералз, подолавши весь плей-офф раунд поточного розіграшу країни без поразок.

На відміну від матчів у Дружківці, де обидва рази активно починали кияни, на стартовий спурт у столиці України не наважилася жодна з команд. Суперники більше приділяли увагу обороні власних воріт та лише зрідка по-справжньому гостро атакували.

Реалізовувати одну за іншою більшість команди стали у другому періоді. Спочатку Донбас на штраф Ігоря Шаманського відповів точним кидком від синьої лінії у виконанні Всеволода Толстушка - 0:1. А через чотири хвилини за свою помилку реабілітувався вже сам 10-й номер господарів, закинувши у форматі "5х4", поки штраф відбував Володимир Чердак - 1:1.

Під завісу другого періоду ефектну триходівку провели Горбань, Захаров і Докшин. Саме Іллі випала відповідальність завершувати атаку кидком, але вкотре уважно у "рамці" зіграв Захарченко.

Безсилим виявився воротар Дженералз на 47-й хвилині, коли після кидка Карпа результативно з "п'ятачка" шайбу у ворота добив Олександр Журун - 1:2. А через хвилину попотіти у "рамці" довелося Царегородцева. Савченко та Слюсар тричі протягом декількох секунд в упор атакували голкіпера донецької команди, але все марно.

Дженералз - Донбас 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
0:1 - Толстушко (Кочетков, Журун) - 26:53 ГБ
1:1 - Шаманський (Слюсар, Толкунов) - 30:25 ГБ
1:2 - Журун (Кочетков, Карп) - 46:57

Дженералз: Е. Захарченко. Толкунов – Афанасьєв, Побєдоносцев – Шпак, Татаренко – Боєвих, Мельников – Скрипець. Секірко – Гніденко – Караульщук, І. Савченко – Шаманський – Слюсар, Безуглий – Вал. Алексюк – Тимченко, Кіча – Коляда – І. Дворник

Донбас: Царегородцев. Карп – Толстушко, Горбань – Катрич, Петрухно – Вол. Алексюк, Таран. Кочетков – Докшин – Журун, Захаров – Варламов – Шахворостов, Бабинець – Буценко – Нікіфоров, Чердак – Ромащенко – Куцевич

 

У четвертому матчі можливість схилити чашу терезів на свою користь вже на 12-й секунді отримали господарі, коли за підніжку на дві хвилини був вилучений Всеволод Толстушко. Однак повторити трюк з швидким голом, який "генерали" двічі прокручували на Дружківському "Альтаірі", на цей раз їм не вдалося.

Замість цього вдруге в Києві рахунок відкрили донеччани - під кидок від правого борта Кирила Катрича результативно підставив ключку капітан Сергій Варламов, чим дезорієнтував одного з кращих гравців фінальної серії Едуарда Захарченко - 0:1.

На досягнутому гості зупинятися не стали і ще в першому періоді закріпили успіх. Реноме кращого асистента в іграх з Дженералз підтвердив центрфорвард донеччан Ілля Докшин, який з-за воріт видав точну передачу під кидок Олександру Журуну.

Правий нападник гостей з-під щільної опіки Секірка відправив шайбу повз воротаря і точно в сітку - 0:2.

Після другої пропущеної шайби Захарченка в "рамці" змінив Вадим Селіверстов та провів другий період без пропущених шайб. Більш того, в кінці відрізка могли скоротити відставання кияни, але чудово у воротах діяв Євген Царегородцев.

Тим більше що в другій 20-хвилинці донеччанам протягом шести хвилин довелося грати у форматі "4х5".

Мабуть, всі питання про переможця Донбас зняв на 45-й хвилині. В результаті стрімкої контратаки Варламов зробив поперечну передачу Віктору Захарова, який з ходу вистрілив точно в ціль - 0:3.

Втім, без закинутої шайби "генерали" все одно не залишилися. Єгор Безуглий, викотився з-за воріт, проштовхнув шайбу на "п'ятак" і після секундної плутанини снаряд від захисника закотився за лінію воріт. Незабаром кияни могли закинути вдруге, але кидок Ігоря Шаманського прийняла на себе стійка.

Як результат, Донбас відсвяткував четверте чемпіонство країни, а Анатолій Степанищев вперше приміряв золоту медаль в якості головного тренера.

За матеріалами офіційного сайту ХК Донбас (усі світлини - ХК Донбас)

Чемпіонат України-2015/16 з хокею

Етап плей-офф

Фінальна серія

Четвертий матч

31 березня

Дженералз (Київ) - Донбас (Донецьк) 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
0:1 - Варламов (Катрич, Захаров) - 14:07
0:2 - Журун (Докшин, Горбань) - 17:57
0:3 - Захаров (Варламов, Катрич) - 44:16
1:3 - Безуглий (Тимченко, Скрипець) - 45:09

Дженералз: Е. Захарченко (Селіверстов, 17:57). Афанасьєв – Толкунов, Шпак – Побєдоносцев, Боєвих – Мельников, Скрипець – Татаренко. Секірко – Гніденко – Караульщук, І. Савченко – Шаманський – Слюсар, Кіча – І. Дворник – Коляда, Безуглий – Вал. Алексюк –Тимченко

Донбас: Царегородцев. Толстушко – Карп, Катрич – Горбань, Вол. Алексюк – Петрухно, Таран. Журун – Докшин – Кочетков, Шахворостов – Варламов – Захаров, Нікіфоров – Буценко – Бабинець, Чердак – Ромащенко – Кузьмік

Загальний рахунок серії - 0:4

Відео четвертого матчу та нагородження

Коментарі ()