Головне

ЧС-2016. Збірна України U-18 стартувала з перемоги над Словенією

18.04.2016 21:54 313 0

Юніорська збірна команда України розпочала свої виступи на чемпіонаті світу у італійському Азіаго.

У стартовому поєдинку змагання "синьо-жовті" протистояли одному із фаворитів турніру – одноліткам зі Словенії.

Словенці розпочали матч з місця в кар’єр. Не минуло й ста секунд гри як наша команда залишилась у меншості.

А ще через дві хвилини номінальні гості повели у рахунку. Ерік Светіна отримав шайбу на власній синій лінії, обіграв кількох опонентів та точно поцілив у кут воріт Богдана Дьяченка, інформує прес-служба ФХУ.

Відігралася наша команда досить видовищно. Вадим Мазур з-за воріт віддав передачу на червону лінію на Богдана Ступака. Наш австрійський легіонер виграв боротьбу у опонента та віддав передачу на хід на все того ж Мазура.

Вадим же зіграв у найкращих традиціях контратаку вального хокею: витягнув на себе суперника та видав ювелірний пас на Ступака, якому залишалося лише вразити порожній кут воріт Луки Сотлара.

Слід зауважити, що в цей час українська команда перебувала у меншості через вилучення Антона Рубана.

Світлина ФХУ

Хороша кінцівка першого періоду мала продовження й у другому періоді. Знову користь нашій команді приніс пресинг. Денискін з Мазуром продемонстрували якісний форчекінг, відібравши у суперника шайбу за його воротами.

А подальшою передачею на п’ятак скористався Ступак, оформивши дубль. Після цього наші спортсмени мали ще кілька непоганих нагод для збільшення рахунку, проте або наших гравців підводила точність, або надійно діяв воротар словенців.

Ударний старт наша команда продемонструвала і у заключному періоді. Мазур зі Ступаком цього разу помінялися ролями: Богдан віддав, а Вадим завершив. До завершення матчу рахунок так і не змінився, не зважаючи на всі атакувальні потуги словенців.

Таким чином, наша команда здобула перемогу над одним із фаворитів змагання і у доброму настрої готується до матчу з Угорщиною.

Юнацький чемпіонат світу з хокею

Дивізіон IB

1-й тур

Україна U18 – Словенія U18 – 3:1 (1:1; 1:0; 1:0)

0:1 - Светіна (Брглеж) - 3:58
1:1 - Ступак (Мазур) - 15:25 ГМ
2:1 - Ступак (Денискін, Мазур) - 24:57
3:1 - Мазур (Ступак, Швачка) - 41:49

Склад України: Дьяченко. Поцілуєнко – Григор’єв, Мережко – Ганопольський, Козачук – Швачка, Артем’єв – Жариков. Рубан – Мороз – Коваленко, Ступак – Мазур – Денискін, Мкртчян – Шевченко – Лесніков, Чорний – Нетреба – Шиманський

Коментарі ()